Sfaturi utile pentru achiziționarea unui domeniu pe internet. Ce trebuie să știi?

Fie ca ai deja o mica afacere sau doar te gandesti la acest lucru, este potrivit sa incepi sa iti faci planuri pentru achizitionarea unui domeniu pe internet. Avand in vedere faptul ca, incetul cu incetul, totul se muta in mediul virtual, afacerea ta va avea de suferit daca nu te aliniezi curentului tehnologic. In ziua de astazi, toata reclama si imaginea se creeaza  pe internet. Este cel mai bun mijloc de a-ti promova afacerea, iar daca nu o sa iei in considereare acest aspect,la un moment dat, iti vei da seama ca nu ai luat decizia corecta!

Un domeniu pe internet este, de fapt, o adresa virtuala unde afacerea ta sau blogul tau au  alocat un spatiu, si pot fi gasite in functie de denumirea aleasa. Adica un site care are o denumire , o  extensie si anumite caracteristici precum volumul de date care poate fi stocat. Domeniile sunt de mai multe feluri:  internationale: “.com”, de exemplu, fiind cea mai apreciata, “.net”, “.org” etc. Daca ai o afacere pe care vrei sa o promovezi  in Romania, este indicat sa cumperi domenii.ro de la NAV , extensia “.ro” fiind alocata geografic Romaniei. Preturile pentru astfel de optiuni sunt bunicele, iar serviciile oferite sunt diverse. Daca incepi colaborarea cu o anumita firma ar trebui sa te asiguri ca ofera si mentenanta, dar si servicii de reparatii calculatoare si suport it, pentru ca in caz de probleme sa primesti suport intr-un timp optim, astfel incat afacerea ta sa nu aiba de suferit.

Pentru companii, domeniul de internet achizitionat  va putea fi utilizat si pentru adresa de email a angajatilor. Acest lucru va crea o impresie pozitiva atat pentru  pentru viitorii colaboratori, cat si pentru angajati. Denota performanta, seriozitate si un interes pentru tehnologie. Alinierea la trendurile actuale este o necesitate.

Atunci cand alegi denumirea domeniului trebuie sa te gandesti  bine si sa cauti inspiratie. Numele este foarte important, deoarece el va crea o anumita impresie, va starni interesul  si va aduce sau nu clienti. Trebuie sa gasesti ceva “cu personalitate”! Daca ai o idee in mintea ta ar fi bine sa te grabesti si sa iti inregistrezi domeniul cu numele pe care il doresti, deoarece fiecare denumire este unica, iar odata utilizata de cineva nu mai poate fi luata.

Ar mai fi de stiut faptul ca extensia “.ro” este cea mai cautata in tara noastra. Acesta este si un dezavantaj daca privesti lucrurile din punct de vedere al disponibilitatii numelui. Asta, pentru ca mai toate numele cunoscute, formate din cuvinte si alaturari care pot fi retinute usor si care au un impact puternic sunt deja luate.  Daca ai o afacere in Romania, iar ceea ce promovezi, fie ca este vorba despre mancare, haine sau altceva, este destinat exclusiv publicului din tara noastra, poate fi o decizie inteleapta sa optezi pentru extensia .ro. Chiar daca va trebui sa iti pui mintea la contributie pana vei gasi un domeniu original pe care sa il poti inregistra.

Asadar, schiteaza-ti un plan, cauta un nume si porneste cu incredere la drum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *