Simpozion pe tema prevenirii consumului de droguri la un liceu din Botoșani

simpozion pe tema prevenirii consumului de droguri la Liceul Petru Rares BotosaniLuni, 15 aprilie 2019, la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Botoșani, s-au derulat activitățile primei ediții a Simpozionului Județean „Spune NU drogurilor” organizat în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani, Casa Corpului Didactic Botoșani, Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani.

Au fost prezentate și dezbătute teme de interes pentru profesori, părinți și elevi precum: dependența de tehnologie, dependența de rețelele de socializare virtuale, dependența de jocuri online și teme sensibile precum cele legate de dependența de droguri.

simpozion pe tema prevenirii consumului de droguri la Liceul Petru Rares BotosaniActivitățile simpozionului s-au desfășurat cu implicarea directă a elevilor și profesorilor, i-au reunit pentru a identifica împreună soluții și strategii pentru prevenirea, evitarea sau reducerea dependențelor de orice tip, cu sau fără drog.

Profesoara Violeta Axinte, coordonatorul simpozionului, afirmă că „este important să obținem informații corecte, să cunoaștem beneficiile unui stil de viață sănătos și, mai ales, să încurajăm elevii să se implice în proiecte importante pentru întreaga comunitate locală”.

Profesorul Ciprian Cazacu-Hofman, membru al echipei de organizare și coordonare a simpozionului, afirmă că „subiectul adicțiilor este complex și ofertant, iar elevii, profesorii, părinții deopotrivă pot construi răspunsuri și soluții viabile pentru problema comună a adicțiilor patologice”.

Prima ediție a Simpozionului Județean „Spune NU drogurilor” s-a încheiat într-o notă optimistă, participanții au expus soluții pentru un stil de viață sănătos și au schițat deja câteva obiective și tematica ediției următoarea a simpozionului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *