FOTO 15 persoane din Botoșani amendate pentru nesimțire. Au aruncat gunoiul menajer la coșurile stradale sau pe spațiile verzi

gunoi menajer aruncat la cos stradal la BotosaniMai multe persoane din Botoșani au fost amendate, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru atitudinea de nesimțire de care au dat dovadă. Ele au fost surprinse de Poliția Locală în timp ce aruncau gunoiul menajer la coșurile stradale sau pe spațiile verzi.

În perioada 10-11 aprilie 2019, polițiștii locali au desfășurat activități cu privire la identificarea persoanelor care abandonează deșeuri menajere pe spațiul verde sau alte locuri decât cele special amenajate.

În acest sens, polițiștii locali au desfășurat misiuni de prevenire, fiind atenționate și informate 21 de persoane cu privire la necesitatea depozitării deșeurilor la platformele special amenajate, nu la coșurile stradale sau pe spațiile verzi.

gunoi menajer aruncat la cos stradal la BotosaniCoșurile stradale deservesc persoanele care tranzitează zonele și sunt destinate depozitării deșeurilor de mici dimensiuni (pachete/ mucuri de tigări, cotoare fructe, șervețele, PET-uri mici apa/suc etc) și nicidecum pentru depozitarea sacilor menajeri cu deșeurile produse în casă.

De asemenea, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.C.L. nr.
355/2011, amenzile însumând 4400 lei, principala faptă sancționată fiind cea a aruncării deșeurilor menajere pe spațiile verzi sau la coșurile stradale.

gunoi menajer aruncat la cos stradal la BotosaniAceastă campanie de informare vine însă ca o formă de prevenţie, având un rol educativ necesar, iar botoșănenii trebuie să conştientizeze că ei sunt cei care trebuie să păstreze oraşul curat şi civilizat”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *