O primărie din Botoșani își construiește primul parc de panouri fotovoltaice, pentru a avea energie electrică mai ieftină

parc fotovoltaic la Darabani- BotosaniO primărie din județul Botoșani a obținut finanțare pentru a-și construi primul parc de panouri fotovoltaice, care îi va permite să energie electrică mai ieftină. Este vorba de Primăria orașului Darabani, cea care a accesat un program european prin care va construi pacul fotovoltaic. Valoarea totală a investiției este estimată la 1.957.860 lei, iar administrația locală din Darabani a pornit deja licitația pentru stabilirea firmei care se va ocupa de construcție.

Proiectul propus urmărește eficientizarea cheltuielilor cu energia electrică consumată de Primăria orașului Darabani prin utilizarea unui sistem fotovoltaic pentru acoperirea consumului de energie electrică”, susțin reprezentanții Primăriei, care spun că energia de pe piață este de patru ori mai scumpă decât cea produsă de panourile fotovoltaice.

Prin această investiție, oficialii Primăriei doresc să asigure la un preț mai mic iluminatul stradal, dar și consumul de energie electrică pentru școli și clădirile Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *