Meteorologii au anunţat cum va fi vremea de Florii, Paşte şi 1 Mai 2019

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Iată prognoza pe fiecare săptămână până pe 6 mai:

 Săptămâna 8-15 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile centrale, vestice și nord-vestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sudică a teritoriului, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, posibil deficitare în regiunile nordice.

Săptămâna 15-22 aprilie

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice și nordice și apropiate de cele normale pentru această săptămână în rest.

Săptămâna 22-29 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 29 aprilie- 6 mai

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *