FOTO! Ministrul Muncii, Marius Budăi, întâlnire cu sindicatele și patronatele din Botoșani. Ce probleme au ridicat sindicatele!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor din Botoșani. Problemele ridicate au fost de natură salarială. Sindicaliștii din sănătate au atras atenția că urmare a majorărilor salariale de la 1 ianuarie 2019, fondurile pe care le primesc spitalele de la Casa de Asigurări de Sănătate sunt insuficiente, iar din acest motiv se plătește din bugetul alocat pentru medicamente.

Casa de Asigurări refuză să finanțeze, către spitale, creșterile salariale de bază ale unor categorii de salariați de la 1 ianuarie 2019, respectiv să asigure finanțarea de la o poziție distinctă a influențelor financiare aferente acestor creșteri salariale”, a spus Daniel Bulboacă, președintele UST Cartel Alfa Botoșani.

Sindicaliștii de la Penitenciarul Botoșani au acuzat faptul că angajații din această instituție nu primesc tichete de masă și că bugetul este insuficient pentru plata orelor suplimentare și au cerut totodată protecția personalului și a membrilor familiei.

Cei din învățământ au cerut modificarea unei HG privind acordarea sporurilor în învățământ.

La rândul său, liderul de sindicat de la Nova Apaserv și Urban Serv, a Cristian Sadovei, a atras atenția că prin majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie, s-a ajuns la situația în care muncitorii necalificați au ajuns să fie plătiți la nivelul celor calificați.

Și liderul de sindicat al polițiștilor a declarat că există inechități mari salariale în sistem prin Legea salarizării, discrepanțe fiind și în cazul pensionarilor din sistem.

 

 

 

One thought on “FOTO! Ministrul Muncii, Marius Budăi, întâlnire cu sindicatele și patronatele din Botoșani. Ce probleme au ridicat sindicatele!

  1. Ridicați pb la cei care nu le merge bibilica sa le rezolve.Ca sa rezolvi o pb prima dată tb sa o înțelegi,ceea ce ma indoiesc ca poate face un sofer de papuc si nici acela serios.Romania este tara tuturor posibilitatilor nu America dacă un sofer de papuc a ajuns ministru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *