Există 20.000 de joburi disponibile pentru sezonul estival!

Vara se apropie cu pași repezi, iar litoralul românesc are nevoie de personal care să se ocupe de diverse atribuiții specifice domeniului HORECA (hotel – restaurant – catering). Este oportunitatea perfectă pentru oricine își dorește să-și petreacă vara la mare, câștigând în același timp și niște bani în plus.

De ce ai vrea să lucrezi pe litoral în această vară?

Chiar dacă mulți botoșăneni nu se văd lucrând pe termen lung în industria turismului, o astfel de experiență limitată (trei luni) poate avea impact profund pe termen lung, indiferent de direcția în care vrei să iți continui cariera.

Să luăm exemplul a doi oameni faimoși, Mikhail Shalamov și Natalie Portman. Amândoi și-au început cariera în domenii complet diferite, însă experiența pe care au acumulat-o în de cursul acelor ani a contribuit la succesul lor de astăzi!

Pe lângă avantajul evident de a avea un venit în plus pe timp de vară (care poate ajunge și până la 2.500 de lei, la care se adaugă bacșișuri), munca în domeniul turistic are o varietate de alte avantaje.

În primul rând, este o ocazie perfectă de a încerca o nouă arie de activitate și de a deprinde noi abilități – fie că înseamnă echilibru, viteză și coordonare, în calitate de chelner, sau acuratețe, creativitate și gândire rapidă, în calitate de barman. Posibilitățile de expansiune profesională sunt nelimitate!

În al doilea rând, este o oportunitate nemaipomenită de a-ți testa și îmbunătăți abilitățile de comunicare și soluționare a conflictelor. Cu toții știm că uneori clienții pot fi solicitanți – dacă alegi să lucrezi pe o poziție care gestionează interacțiunea cu publicul, vei învăța cu siguranță să fii mai calm, mai răbdător și mai empatic cu cei din jurul tău.

Nu în ultimul rând, vei avea amintiri superbe de pe malul mării, experiențe unice pe care ți le vei aminti toată viața și contacte cu persoane din toată țara. O vară petrecută pe litoral nu se compară cu nicio altă experiență profesională pe care o poți avea în oraș!

Ce fel de job-uri se caută pe litoral?

Meseriile din industria HORECA, în special cele din sezonul estival, variază între ele și îți pot oferi lejeritatea de opta pentru caracteristicile care s-ar potrivi cu personalitatea și nevoile tale.

De exemplu, dacă dorești să interacționezi cu oamenii și îți place să fii o persoană activă, poziții precum cele de chelner, barman, hostess, receptionist sau picolo pot fi potrivite pentru tine.

Dacă nu îți dorești să ai contact așa de des cu publicul, însă în continuare vrei să te bucuri de energia ta, posturi precum cele de bucătar, ajutor de bucătar, camerist sau întreținere piscină vor fi ceea ce cauți.

Nu în ultimul rând, dacă ești o persoană artistică și vrei să îți dezvolți și mai tare această abilitate, se caută fotografi, dansatori și persoane care să se ocupe cu divertismentul din cadrul unor hoteluri de lux.

Cum poți aplica pentru un job pe perioada estivală?

În primul rând, este important să intri pe un site de joburi și să descoperi singur ce poziții sunt disponibile și care sunt condițiile pe care le solicită de la potențialii lor angajați.

Mai apoi, este important să privești obiectiv asupra timpului tău și să îți dai seama cât îți dorești și poți dedica acestei experiențe în perioada verii. Ulterior, cu același ochi obiectiv, ai nevoie să știi care sunt abilitățile și dorințele tale – ce știi că poți face, ce ai vrea să faci mai bine și mai important, ce îți dorești să faci pe perioada șederii la litoral.

În final, tot ce îți mai rămâne de făcut este să scrii un CV și o scrisoare de intenție și să aplici la job-urile dorite! Îți recomandăm să aplici la mai multe și să fii pregătit pentru un răspuns din partea lor – unii vor dori să discute cu tine la telefon sau prin Skype, pentru a te cunoaște mai bine și pentru a discuta detaliile venirii tale pe timp de vară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *