De ce să montezi sisteme de securitate în locuință? 5 mari avantaje care te vor convinge

In ziua de astazi, costurile implementarii unui astfel de sistem in casele romanilor sunt destul de accesibile. Daca in trecut astfel de sisteme existau in institutiile publice sau private si in firme, acum nu mai este de mirare ca aproape oricine isi permite sa le cumpere si sa le foloseasca, beneficiind de avantajele numeroase pe care le aduc vietii cotidiene.

Cand vine vorba de securitate, majoritatea incearca sa bifeze cu succes toate elementele utile mentinerii locuintei in siguranta, mai ales ca numarul infractiunilor este tot mai mare pe zi ce trece. Fie ca este vorba despre sistemul de alarma antiefractie, despre cel de supraveghere video, sistemul de control acces, fie despre sistemele de detectare a incendiilor, proprietarii isi doresc pe cat posibil ca acestea sa le aduca siguranta ca nu vor cadea victime, ca locuinta va fi sigura atat pentru ei, cat si pentru ceilalti membri ai familiei sau pentru vecini.

Iata cateva avantaje care te vor convinge ca alegerea unui sistem de securitate este un beneficiu imens:

 

  1. Sistemul de detectare a incendiilor poate fi cea mai buna cale prin care sa te asiguri ca nu vei avea parte de multe pagube materiale deoarece acesta detecteaza un potential incediu in faza incipienta. Pe piata din Romania exista multe tipuri de detectori pentru fum care pot fi de real ajutor in viata ta. Din momentul in care alarma incepe sa sune, vei avea timp suficient sa identifici problema, inainte sa se agraveze si sa se ajunga la scenarii mult mai grave. Este esential sa ai un astfel de sistem in locuinta ta, precum si la locul de munca, acolo unde iti petreci o mare parte din timp, in fiecare zi.
  2. Sistemul antiefractie este vital pentru orice cladire, inclusiv pentru locuintele private. Acesta intra in functiune imediat ce usile sau geamurile sunt fortate de persoane rauvoitoare. De asemenea, ai putea beneficia si de posibilitatea conectarii sale la un dispecerat de interventie, un plus adus pentru siguranta intregii familii si a bunurilor materiale din interior. Infractorii vor fi descurajati la vederea sirenei exterioare si a stickerelor de marcaj;
  3. Sistemul de supraveghere video vine cu alte avantaje pentru viata de zi cu zi a intregii familii: intimideaza hotii prin simpla prezenta, obtine dovezi clare in cazul in care a avut loc o spargere, mentine inregistrarile o lunga perioada de timp. Intr-adevar, acest tip de sistem nu impiedica propriu-zis furtul din casa, dar cel putin o parte dintre hoti vor fi pusi pe fuga, altii se vor gandi ca sunt filmati, prin urmare, foarte putini ar mai putea avea curajul de a incerca o spargere;
  4. Sistemul de control acces este mai ales folosit in cazul firmelor, acolo unde angajatii intra pe baza cartelelor, dar multi proprietari au inceput sa-l instaleze si la ei acasa pentru ca usa se deschide doar daca persoana are codul sau pe baza amprentei potrivite, o metoda in plus de a se asigura ca nimeni strain nu poate patrunde pe usa locuintei;
  5. Camerele video ascunse sunt tot mai utilizate de catre familiile cu copii, care sunt nevoite sa ii lase in grija bonelor. Aceste obiecte pot fi usor introduse in jucarii de plus, veioze, tablouri, oglinzi etc, in asa fel incat sa poti fi la curent permanent cu toate evenimentele care au loc la tine acasa. Chiar si atunci cand pleci, totul poate fi in siguranta la domiciliul tau, nu-i asa?

Tine cont de toate avantajele pe care le poti avea de pe urma instalarii acestor sisteme de securitate, doar asa viata ta si a familiei tale se va desfasura normal si civilizat.

surse foto:

https://unsplash.com/photos/xJc–frJbuw

https://unsplash.com/photos/loeqHoa1uWY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *