Proiect internațional la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

În intervalul 24-31 martie 2019, s-a desfăşurat, în IES, Playa de Arina, Aguimes, Gran Canaria, Spania,  a doua activitate transnațională, în cadrul proiectului Erasmus+“Smart phones for smarter students”, care se derulează pe o perioadă de 24 de luni, între 1 septembrie 2018-31 august 2020, în cadrul programului Erasmus+, Acţiunea cheie 2, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Este vorba de proiectul european care a adus Colegiului Eminescu Premiul de Excelenţă ,în luna decembrie 2018, în cadrul Galei EduManager, de la Bucureşti.

La activitățile găzduite de I.E.S., Gran Canaria, Spania au participat 20 de elevi din Austria, Germania,  Portugalia, România care au împărtășit experiențe de utilizare a telefoanelor mobile la nivel școlar și extrașcolar, au creat și analizat critic photostories despre pericolele generate de utilizarea acestor dispozitive, au transpus artistic concluziile în  scenete create și interpretate în grupuri transnaționale.

Cea de-a doua parte a mobilității a fost dedicată QR-codurilor, prezentări despre utilizarea lor în fiecare țară, discuții cu autoritățile din Aguimes despre relevanța acestor aplicații, programe de generare a QR codurilor, posibilități de valorificare a acestora în cadrul activităților extrașcolare. Elevii din cele cinci școli au creat un Quizz, menit să valorifice climatul socio-economic, cultural și artistic din Gran Canaria și au participat la un Treasure Hunt ca modalitate de evaluare a acestei activități.

Televiziunea din Gran Canaria a relatat pe larg evenimentul internaţional,precum şi întâlnirea elevilor cu oficialităţile de aici.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în intervalul 22-29 septembrie 2019, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani, potrivit unui comunicat al instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *