Bugetul municipiului Botoșani pe 2019, în dezbatere publică. Viceprimarii, nemulțumiți că nu au fost consultați

Primaria BotosaniProiectul bugetului municipiului Botoșani pentru anul 2019 a fost publicat pe site-ul Primăriei Botoșani pentru consultare publică. După cum era de așteptat, grosul bugetului, care este peste 160 milioane lei, este direcționat către funcționare, aproape 144 milioane lei.

Cheltuielile de personal în primărie şi structurile finanţate de la bugetul local se ridică la peste 17 milioane lei, iar sumele care vor fi alocate pentru învățământ se ridică tot la 17 milioane lei, oridine publică 7,8 milioane lei, sănătate -5,4 milioane lei , iar pentru cultură, recreere și religie se alocă peste 20 milioane lei., din care pentru finanțări nerambursabile se va aloca un milion lei.  Un buget de peste 20 milioane lei este alocat și pentru asistența socială

De asemenea, în proiect sunt prinse și sumele care vor fi alocate pentru subvenția la transport în comun și energie termică.

La secțiunea dezvoltare sunt prinse doar 16 milioane lei, banii urmând să fie folosiți pentru investițiile aflate în derulare.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, consideră că bugetul a fost publicat într-o formă lipsită de transparență.

A fost dată spre publicare o formă de buget într-o  formă lacunară, generică, care nu intră în detalii asupra obiectivelor de investiții. Din când sunt în primărie,  nu a fost niciodată discutat bugetul în această formă lipsită de transparență, și spun asta chiar din interiorul primăriei. Nu au fost dezbateri în cadrul departamentelor din primărie, poate ne-a ocolit domnul primar pe noi, cei doi viceprimari. Nu știu care este motivul pentru care s-a procedat în așa fel. Vom analiza propunerile și probabil vom veni cu amendamente în ședința  de Consiliu Local. Punem accent pe reabilitarea infrastructurii rutiere, pentru că acestea cele mai multe solicitări primite”, a spus viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Vezi aici proiectul de buget al municipiuluio Botoșani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *