Om de afaceri condamnat pentru moartea unui angajat de-al său. Decesul a avut loc pe un șantier din Botoșani

accident de munca - muncitor in constructiiUn om de afaceri a fost condamnat după ce un angajat de-al său a murit într-un accident de muncă produs pe un șantier din județul Botoșani. Este vorba despre Toader Statache, administrator al firmei Ricostar SRL din Tulcea, care a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la doi ani de închisoare cu suspendare. Acesta a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și pentru neluarea măsurilor legale se securitate și sănătate în muncă, însă judecătorii l-au găsit nevinovat pentru omorul de calificat, condamnându-l pentru cea de-a doua infracțiune.

Firma acestuia a câştigat, în 2012, o licitaţie pentru reabilitarea Școlii cu clasele I-IV din localitatea Racovăţ, comuna Pomârla.

Pe 17 iulie 2012, Cristian Tănase, de 45 de ani, angajat al firmei, s-a urcat pe o scară şi s-a dezechilibrat căzând de la o înălţime de trei metri. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, unde a decedat a doua zi.

Pe lângă cei doi ani de închisoare cu suspendare, omul de afaceri tulcean a fost obligat să plătească, în solidar cu firma sa, o sumă de 25.000 de euro soției muncitorului decedat. Din această sumă 20.000 de euro o reprezintă daune morale și 5.000 de euro daune materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *