FOTO! Elevi de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, la Festivalul de teatru francofon de la Florenţa

În perioada  01-06 aprilie 2019, trupa de teatru francofon a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a participat la Festivalul Internaţional de teatru francofon „Théâtralisons ensemble”. Festivalul, de lungă tradiţie, aflat la cea de-a XVIII-a ediţie, a reunit trupe de teatru din mai multe ţări Franţa (Paris, Bordeaux, Clermont-Ferrand), Italia (Sesto Fiorentino, Scandicci, Reggio Emilia, Roma, Florenţa), Muntenegru (Bar), Egipt (două trupe din Cairo), Rusia şi România.

Festivalul nu a fost sub formă de concurs, dar recompensa s-a măsurat în impactul pe care l-au produs participanţii asupra publicului şi în prestaţia elevilor în timpul atelierelor. Toţi elevii au primit diplome de participare.

Singurii reprezentanţi din România, elevii botoşăneni au fost aplaudaţi de mai multe ori în timpul spectacolului şi s-au remarcat printr-o participare activă în cadrul atelierelor de lucru. La sfârşitul festivalului, elevii au prezentat o lucrare de grup reprezentativă atelierului din care au făcut parte.

Elevii care fac parte din trupa de teatru francofon sunt elevi din clasele a IX-a, a XI şi a XII-a: Abalaşei Cosmina-Gabriela, Alexoae Vlad-Sebastian, Andriesei Tudor, Avram  Matei-Sebastian, Breşug Alexandru-Andrei, Chiriac Raluca-Ştefania, Colipcă Ioana-Raluca, Lupaşcu Alexandra-Lorena, Pitrop Maria-Teodora, Sandu Cosmin.

Spectacolul a fost pregătit de profesoara Daniela Pintilei. Punerea în scenă a fost realizată cu ajutorul coregrafei Victoria Bucun şi a actorului Sorin Ciofu, iar partea muzicală a fost pregătită de profesoara Andreea Suceveanu.

Suntem mândri că elevii noştri au evoluat la un asemenea festival. Am dovedit şi la nivel internaţional că avem elevi talentaţi, capabili şi competenţi la cele mai înalte standarde”, a declarat Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com