Lucrarea de la drumul strategic reevaluată, după ce la prima licitație nu s-a înscris nicio firmă. CJ va trebui să pună 53 milioane lei

Consiliul Județean va trebui să pună o sumă considerabilă din buget pentru drumul strategic, după ce proiectantul a reevaluat lucrarea. Este vorba de 53 milioane lei, suma reieșită din evaluarea făcută, după ce constructorii au acuzat faptul că valoarea inițială a lucrării era mică.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că va încerca să obțină de la Guvern această sumă suplimentară.

Modernizarea „drumului strategic” a fost finanțat cu peste 250 de milioane de lei din fonduri europene.

Din păcate, la licitația care a fost lansată nu s-a prezentat niciun constructor. Proiectantul a reevaluat lucrarea , este un plus vreo 53 milioane lei. Ne încadrăm acum și urmează ca după ce avem o clarificare cu cei de la fonduri europene, să ridicăm din nou documentația pe SEAP și sperăm să avem constructor. Dacă lucrurile funcționează cum ne dorim, sperăm ca în august-septembrie să putem începe lucrările, dacă nu e nicio contestație din partea constructorilor. Una din problemele pentru care nu s-a prezentat nimeni la licitație a fost valoarea lucrării dar și anvergura lucrării, că e o lucrarea mare de 106 km”, a menționat președintele CJ.

Aproximativ 200 de oameni vor participa marți la un marș auto și la un protest în fața Prefecturii, nemulțumiți de starea proastă a drumului județean DJ 282.

Protestul oamenilor este îndreptățit. Drumurile sunt sub orice critică. Sperăm ca săptămâna viitoare să avem câștigătorii licitației și primul lucru vom vedea ce putem face în linii mari pe drumul către Răuseni”, a adăugat Macaleți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *