Tânăr de 17 ani, rănit de tren pe linia Botoșani- Verești. Polițiștii i-au dus piciorul într-o pungă la spital

Un adolescent de 17 ani, rănit de tren pe linia Botoșani- Verești, a ajuns în stare gravă la spital, pe 24 martie. El a fost lovit de trenul care mergea de la Botoșani la Verești și i-a fost amputat piciorul. Cadrele medicale au ajuns de urgență la locul respectiv și au căutat piciorul tânărului, dar fiind foarte întuneric nu l-au găsit.

Tânărul a fost dus imediat la spital. Polițiștii au făcut cercetări la locul respectiv și au găsit piciorul băiatului. Aceștia l-au pus într-o pungă și l-au dus la spital.

Nimic deosebit nu prevestea o tură nasoală a colegilor. Își luaseră în primire serviciul de noapte, și-au ridicat armamentul, s-au echipat cu vestele reflectorizante. Cafeluța de rigoare și…la muncă.

Până când apelul dispecerului i-a direcționat spre un accident feroviar: un adolescent se pare că a fost călcat de tren, fiindu-i secționat un picior.

Ca în toate cazurile de maximă urgență, colegii mei s-au deplasat la locul indicat, sirene, girofar, alertă de gradul unu.
Echipajul medical preia victima, o introduce în ambulanță și rămâne fără răspuns la solicitarea polițiștilor: “Nu vă supărați, mai aveți un picior de luat. Ăla secționat, al victimei…”

Scârțâit de pneuri, nino-nino și ambulanța…dusă a fost.

– OK, dar ce dracu’ facem cu…piciorul, întrebă mirat un agent proaspăt ieșit din școală. 
– Îl ducem la spital, cum ce facem? Poate se reușește reconstrucția, veni instant răspunsul colegului.
– De dus îl ducem, dar cum?

În sacoșă. Într-o sacoșă au fost nevoiți ai mei să-l ducă, pe piciorul amputat, la UPU, în Logan. Și a fost predat asistentelor de acolo, pe bază de proces-verbal: “alăturat vă înaintăm una bucată treime inferioară gambă de om…”

Aș întreba-o eu acum pe d-na Pintea și pe d-na Carmen (citta), de ce nu a ajuns încă la Suceava echipa mixtă a Corpului de Control Ministerial? Că “nu e” autostrăzi în Moldova ⁉️
Vi se pare o un lucru de normalitate ca patrula de poliție să transporte la Urgențe,în portbagaj, un picior în pungă de plastic? Picior de om, să nu uit să precizez. E drept, fără puls, el, piciorul, săracul…”, a povestit Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS.

Accident feroviar cumplit pe linia Verești-Botoșani: Un tânăr de 17 ani a … spre Gara Verești se îndrepta, din direcția Botoșani, trenul Regio Expres

2 thoughts on “Tânăr de 17 ani, rănit de tren pe linia Botoșani- Verești. Polițiștii i-au dus piciorul într-o pungă la spital

  1. Subiectul era victima, nu salvatorii.
    Eu vroiam sa stiu cum a ajuns victima sub tren, nu mă interesează tristeţea salvatorilor sau a poliţiştilor.

  2. Da, corect! Eu voiam să știu exact și ce cantitate de sânge a curs, pe ce distanță, dacă victima a plâns sau nu și dacă mama era machiată când a ajuns la spital. Lăsați-mă cu prostii de genul “nu e normal să ducem piciorul într-o pungă”…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *