Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, cere stoparea finanțării din bugetul de stat a partidelor politice: Noi nu beneficiem de aceste subvenții și nici nu ne dorim

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, acuză faptul că partidele politice primesc lunar sume importante din bugetul statului, în timp ce în țară sunt probleme cu infrastructura, cu sănătatea sau educația.

Potrivit deputatului botoșănean, în fiecare lună, PSD primeste de la bugetul de stat  aproximativ 7,5 milioane lei, ceea ce înseamnă 1,5 milioane euro. La fel și PNL, ALDE, PMP, UNPR, susține Huncă, primesc lunar sume importante, pe lângă faptul că au și sedii primite tot de la stat.

Mai sunt și cotizațiile. Obsrvași în ultima perioada în presa centrală, la posturile naționale de TV l-am văzut foarte mult pe Băsescu, care  știți foarte bine că a tăiat pensiile și salariile românilor și acum pe banii acestora, culmea, putem să spune că se lăfăie în fiecare zi în presa națională. Nu are nici măcar cel mai mic bun simț. PSD primește lunar de patru ori mai mult decât un partid european, PES, care este la nivel european. Consider că sumele sunt uriașe și că aceste sume ar fi putut să fie alocate unor proiecte  către sănătate, învățământ și infrastructură. Sunt atât de multe proiecte care ar fi fost prioritare în această țară”, a spus Huncă.

Aceasta susține că atunci când s-a dezbătut bugetul în Parlamentul României,  deputații Pro România au depus un amendament astfel încât să fie suspendată această subvenție sau măcar să fie micșorată, lucru care nu s-a întâmplat.

Parlamentarul Pro România cere stoparea finanțării de la bugetul de stat către partidele politice. Huncă susține că Pro România nu beneficiază de astfel de subvenții.

”Să fie țara guvernată spre binele românilor, nu spre binele unor găști. Să se stopeze această finanțare de la bugetul statului către partide pentru că nimeni nu ne-a întrebat, că e om politic, că e om care nu-l interesează politica, unde se cheltuiesc banii lui și de ce banii lui ajung la partidele poltice. M-aș fi așteptat ca cei din PSD să vină cu prtoiecte sociale din acești bani, pentru că este un partid social-democrat, dar banii sunt cheltuiți pe afișe, bannere. Noi nu beneficiem de aceste subvenții, nici nu ne dorim să beneficiem. Dorim ca banii românilor să fie cheltuiți în mod corespunzător”, a adăugat Mihaela Huncă.

2 thoughts on “Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, cere stoparea finanțării din bugetul de stat a partidelor politice: Noi nu beneficiem de aceste subvenții și nici nu ne dorim

  1. Banuiesc ca atunci cand erati la psd, finantarea GIO psd de la guvern era un drept natural, nu-i asa? Nu v-am auzit protestand atunci…Sunt convins ca daca veti ajunge iar la putere (Doamne fereste…), finantarea de la guvern o sa vi se para iar ca fiind un drept legal!

  2. Aveti dreptate, doamna deputat, Mihaela Hunca, chiar asa, unde ajung banii alocati partidelor ca, la judete nu au fost repartizati de la centru, mai au si tupeul sa ceara bani de la bietii pensionari, oare de ce nu le crapa obrazul unora?
    In cabina de vot eu hotarasc pe cine votez, nu trebuie sa-mi recomande capii partidului!
    Mult succes, doamna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *