Premieră la Botoșani! Va fi construită o grădiniță pentru copiii surzi, copiii orbi și copiii cu autism

Deputatul Tamara Ciofu alaturi de primarul comunei Baluseni, Neculai StratulatO grădiniță pentru copiii cu nevoi speciale va fi construită anul acesta în județul Botoșani.

Grădinița va fi construită din temelii în localitatea Zăicești, comuna Bălușeni, în baza unui proiect cu fonduri asigurate de Guvernul Norvegiei, prin Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Unitatea de învățământ va avea o clasă pentru 15 copii cu autism, una pentru 15 copii cu deficienţe de auz şi o a treia pentru 15 copii cu deficienţe de vedere.

Această grădiniţă a fost concepută cu trei clase pentru copii cu nevoi speciale, respectiv pentru copiii nevăzători, copiii cu surditate, copiii cu autism şi boală DOWN, dar şi o clasă cu copii normali. Acest lucru l-am dorit în primul rând pentru că intenţia noastră, a tuturor celor care lucrează cu aceşti copii cu nevoi speciale, este ca aceştia să nu fie segregaţi, să îi includem în comunitate, să se înţeleagă unii cu alţii’, a declarat deputatul PSD, Tamara Ciofu.

Investiția se ridică la 1,5 milioane de euro și va fi derulată de Primăria comunei Băluşeni, în parteneriat cu Asociaţia părinţilor copiilor cu autism din Botoşani, dar şi cu filialele Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România.

De asemenea, beneficiarii acestei grădiniţe vor fi copii di comuna Băluşeni, cât şi din localităţile învecinate, inclusiv municipiul Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *