Un nou compartiment va fi înființat la Spitalul Județean ”Mavromati”. Despre ce este vorba!

Un nou compartiment va fi înființat la Spitalul Județean ”Mavromati”, cel mai probabil anul viitor. Este vorba de un compartiment de îngrijiri avansate care ar urma să funcționeze pe Secția Medicină Internă II.

Medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că proiectul există, însă nu va putea fi pus în practică anul acesta întrucât spitalul a fost renovat pe fonduri europene și nu se permit modificări în structura salonului până la sfârșitul acestui an.

Până la finalul anului nu putem face nimic, pentru că ține de contractul de renovare a spitalului prin fonduri europene. Nu poți să modifici nimic, mă refer la structura fizică , a circuitelor, pentru că reabilitarea a fost făcută pe fonduri europene. Pe secția Medicină Internă II vom încerca să facem un compartiment de îngrijiri avansate. Va fi dedicat persoanelor cu probleme care nu sunt nici de secții, nici de ATI. Este vorba de persoane cu probleme grave care nu necesită intubație, care nu necesită dependență de aparat, o bună ventilație, monitorizare. Și atunci pentru a nu încărca secția ATI, vom încerca să deschidem acel compartiment de îngrijiri avansate în care fiecare pat să aibă monitorul lui, asemeni ca la cardiologie. Asta înseamnă personal mai mult. Trebuie modificată structura salonului , iar momentan nu putem modifica structura. Compartimentul nu înseamnă numai locație ca atare, înseamnă aparatură, înseamnă monitoare, înseamnă oxigen la fiecare pat”, a precizat medicul Bogdan Alexandroaie.

Compartimentul de îngrijiri avansate va avea patru paturi, iar măsura va fi luată pentru a nu încărca Secția ATI.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *