Bugetul municipiului Botoșani, insuficient. Primarul Flutur: Doar la partea de funcționare îmi lipsesc 51,2 milioane lei, o sumă colosală

Bugetul Primăriei Botoșani va fi insuficient pentru acest an, acesta având un minus de peste 80 milioane lei. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flututr, a declarat că nu s-a mai întâmplat niciodată ca la partea de funcționare să lipsească 51,2 milioane lei iar la dezvoltare 34 milioane lei.

Flutur susține că bugetul municipiului Botoșani este de 120 milioane lei, în condițiile în care municipiul Iași are un buget 997 milioane lei.

Bugetul municipiului solicitat -171,9 milioane lei iar venituri- 120,6 milioane lei pentru partea  funcționare. Solicitări la partea de dezvoltare 52 milioane lei și sume la dispoziție 16 milioane lei. Este anul în care ne va fi foarte greu să ne descurcăm cu bugetul. Știm toate sumele de la Consiliul Județean, știm sumele care ne-au venit de la Finanțe , ne-am făcut calculele la tot ce ne dorim să facem noi pe parte de dezvoltare și cu tot ce trebuie să acoperim cu partea de funcționare. Din păcate, din prima discuție pe partea bugetului, doar la partea de funcționare îmi lipsesc 51,2 milioane lei sau 510- miliarde lei vechi, o sumă colosală. Nu s-a mai întâmplat niciodată lucrul acesta. Suntem undeva la mult peste 80 milioane lei sume pe care nu le putem acoperi. Degeaba cineva s-a bătut cu cărămida în piept spunând că toți banii pe care îi produce un UAT se vor întoarce în proporție de 100% în UAT-ul respectiv. Este total neadevărat și o mare minciună. Din ceea ce încasăm noi, nefăcând majorări de taxe și impozite, primim mai puțin decât aveam anul trecut. Anul trecut aveam 43% , anul acesta am ajuns la 60%, dar și cheltuieli care ni s-au impus depășesc acea diferență de la 43 la 60%”, a precizat Flutur.

Primarul municipiului Botoșani susține că cele 83 de milioane lei lipsă înseamnă bugetul municipiului în anii 2010-2011. Edilul a precizat că de investiții noi nu se pune problema în oraș, ci doar de finalizarea proiectelor de investiții pe care municipalitatea le are în derulare prin fonduri europene și PNDL.

În momentul de față sunt peste 30 de obiective de investiții în municipiul Botoșani, mare parte în derulare și parte din ele pregătite pentru a semna ordinul de începere a lucrărilor, investiții importante dar care nu au acoperire în buget, nici măcar alea. Nicidecum nu ne putem gândi la investiții noi atâta timp cât ăștia sunt banii pe care îi avem.  Așa cum arată bugetul, nu le avem. Ne-am dori să facem mult mai mult dar pe de altă parte îmi doresc ca măcar obiectivele de investiții care sunt acum în diferite faze de execuție și cele de pe fondurile europene  să aibă acoperirea în buget pentru partea noastră de cofinanțare. Vorbim în municipiu de investiții de peste 70 milioane euro. Banii ăștia există, tot ceea ce primim din fonduri europene dar avem contribuția de 2%, avem 24 șantiere pe PNDL, dar avem și aici partea de contribuție”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

 

2 thoughts on “Bugetul municipiului Botoșani, insuficient. Primarul Flutur: Doar la partea de funcționare îmi lipsesc 51,2 milioane lei, o sumă colosală

  1. Si care-i problema? Mai faceti ceva angajari si mariti salariile, pentru ca au mai ramas ceva membri din PNL pe afara.

  2. Hoardele portocalii exista !
    Acum cam galbejite de ura impotriva celor multi pentru ca ii mai protejeaza cineva , adica un partid social ce reprezinta interesele celor multi….inca..
    Voi ati taiat salariile si pensiile ce ati facut cu banii ?
    Ati jefuit poporul in lungul istorie in numele regelui si ati adunat bogatii calcand pe grumaz poporul truditor ce a construit cea ce se vede in jurul vostru, voi nu ati facut nimic dor pentru buzunarul si gastile voastre, pentru cei multi promisiuni……multe …multe…
    Voi primi adjective de mahala galbejita ! ..rusine sa va fie in numele celor multi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *