Botoșăneanul care și-a ucis un vecin pe care l-a aruncat în apă a cerut să fie pus în libertate. Află răspunsul judecătorilor!

arestat preventivBotoșăneanul care a fost arestat preventiv, sâmbătă, după ce și-ar fi ucis un vecin și l-ar fi aruncat în apele râului Siret a cerut să fie pus în libertate. Gheorghe Brumă, care este considerat principalul suspect în cazul unei crime petrecute pe 10 decembrie în Tudora, a contestat decizia magistraților Tribunalului Botoșani în baza căreia a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au respins, miercuri, contestația lui Brumă.

Decizia Curții de Apel: Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Brumă Gheorghe împotriva încheierii nr. 25/30.03.2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoşani – Secţia penală, pronunţată în dosarul nr. 654/40/2019. Obligă pe inculpatul contestator la plata cheltuielilor judiciare către stat din prezenta cale de atac în sumă de 100 lei. Suma de 313 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu pentru inculpat se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 03.04.2019. 

Pe 10 decembrie 2018, pe fondul unor divergențe cu un vecin de-al său, legate de pământ, Brumă l-ar fi ucis pe acesta, iar imediat după aceea l-ar fi cărat la Siret și l-ar fi arcuncat în apă.

Victima, Dumitru Străchinariu, de 70 de ani, a fost dată dispărută multă vreme. De altfel, Poliția a cerut sprijinul pompierilor în mai multe rânduri pentru căutarea bătrânului în Siret. Astfel de căutări au avut loc atât în decembrie, cât și în ianuarie și februarie. Săptămâna trecută, cadavrul bărtânului a fost adus la mal de ape, iar în acest fel autoturitățile au avut dovada morții acestuia. După necropsie, s-a confirmat ceea ce anchetatorii presupuneau, că bptrânul a fost ucis de vecinul său.

Pentru că în lipsa cadavrului nu putea fi luată vreo măsură preventivă față de presupusul crminal, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani l-au ținut pe Brumă sub control judiciar, iar acum, după ce moartea este dovedită, ai au cerut, iar instanța a admis înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com