FOTO! Povestea medicului de 31 de ani, din Botoșani, venit de câteva zile la Spitalul Județean. Cum a ajuns să aleagă specializarea de chirurgie plastică

spitalul judetean de urgenta mavromati , stiri, botosaniEste botoșăneancă, absolventă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, iar la 31 de ani profesează ca medic specialist chirurgie plastică la Spitalul Județean.

Matei Oana Maria s-a angajat de câteva zile la cea mai mare unitate spitalicească din județul Botoșani, ca medic pe Secția Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, după susținerea unui concurs.

Susține că la finalizarea rezidențiatului s-a gândit să migreze în străinătate, în Germania, dar, ulterior, a văzut postul scos la concurs de Spitalul ”Mavromati” unde s-a prezentat și a fost admisă.

În spate, tânăra doctoriță are o poveste impresionantă. A ales chirurgia plastică în urma unui accident suferit de tatăl său.

Sunt tânăr specialist. Am dat specializarea în noiembrie, anul trecut, am început aici pe 1 aprilie. Nu pot să spun multe despre secție. Încă mă obișnuiesc cu bucătăria internă. De mică am vrut chirurgia plastică. Tatăl meu, când aveam 10 ani, a suferit arsuri și datorită acestui fapt am urmat facultatea de medicină  și rezidențiatul în chirurgie plastică, la Iași. Acum sunt specialist în Botoșani. Sunt din județul Botoșani și am terminat liceul Mihai Eminescu  acum mulți ani. Nu acesta era planul, să mă întorc în Botoșani. Este complicat cu posturile după terminarea rezidențiatului și atunci planul meu era să plec în Germania. Am văzut în decembrie postul scos în Botoșani și am spus să încerc așa”, spune medicul Oana Maria Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *