Autorii gravului accident de la Darabani, obligați să plătească daune morale părinților și fratelui tinerei Anda Dănăilă, pe care au ucis-o

accident la Darabani -BotosaniCei doi bărbați care au fost condamnați, luni, la câte opt ani și șapte luni de închisoare pentru omor calificat, conducere sub influența alcoolului și curse ilegale de mașini, după gravul accident produs în urmă cu trei ani la Darabani, au fost obligați de instanță să plătească daune materiale și morale însemnate familiilor victimelor lor.

Emil Bujor și Florin Stănescu trebuie să achitei părinților și fratelui tinerei de 22 de ani, Anda Dănăilă, pe care au ucis-o, daune morale de aproape 300.000 de lei. Părinții fetei, Costică Giovan Dănăilă și Viorica Anișoara Dănăilă, dar și fratele acesteia, Șerban Giovani Dănăilă, vor primi de la cei doi bărbați câte 70.000 de lei daune morale, la care se adaugă dobânda legală şi indicele de inflaţie calculate de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la data plăţii.

De asemenea, fratele Andei Dănăilă, care se afla în mașină alături de sora sa și care a fost victimă, va mai primi suma de 50.000 lei daune morale pentru suferinţa din propriul accident, la care se adaugă alți 25.000 lei sub formă de daune morale pentru suferinţa pierderii surorii sale.

Totodată, familia Dănăilă va primit daune materiale de 52.381 lei, din care suma de 29.000 lei cheltuieli ocazionate de decesul victimei Anda Dănăilă, suma de 15.520 lei cheltuieli pentru vindecarea minorului Dănăilă Şerban Giovani şi suma de 7.861 lei reprezentând despăgubiri pentru autoturismul distrus.

Bujor și Stănescu au fost obligați, de asemenea, să plătească familiei unui bărbat decedat ulterior accidentului, care se afla într-o căruță lovită de mașini, suma de 48.000 lei daune morale și 18.000 lei daune materiale

Cei doi șoferi care au făcut întreceri ilegale cu mașinile, pe o stradă din Darabani, și au ucis o tânără de 22 de ani, au fost condamnați definitiv, luni, de Curtea de Apel Suceava.

Florin Stănescu și Emil Bujor, zis Mimi, au fost condamnați pentru omor după ce au ucis-o, în 2016, de Paște, pe Anda Dănilă. Cei doi vor sta după gratii 8 ani, 7 luni şi 10 zile de închisoare.

Potrivit rezultatelor anchetei, Florin Stănescu conducea un Audi A6 cu o viteză de 146- 148 km/h, în timp ce partenerul său de întrecere, Emil Bujor, conducea un Audi A5 cu o viteză de 148- 150  km/h.

Cei doi rulau cu aceste viteze în condițiile în care aveau alcoolemii de 1,50 grame la mie și, respectiv, 1,10 g la mie.

Potrivit procurorilor, întrecerea a fost organizată „cu intenţia de a dovedi fiecare calităţile autoturismelor deţinute”.

La data de 30 aprilie 2016, în jurul orei 17.50, după ce au consumat băuturi alcoolice, inculpaţii au decis să efectueze o întrecere neautorizată pe principala arteră de circulaţie din oraşul Darabani (intens circulată la acel moment, având în vedere că era seara de Înviere), cu intenţia de a dovedi fiecare calităţile autoturismelor deţinute”, susțin anchetatorii.

În aceste împrejurări, cei doi nu au mai putut observa din timp că din sensul opus circula autoturismul VW Golf, condus regulamentar de Anda Mădălina Dănăilă , iar pe sensul lor de mers se deplasa un atelaj hipo, condus de Hriţcu Florentin şi, implicit, nu au putut evita impactul cu acestea. După ce, iniţial, între maşinile inculpaţilor a avut loc o coliziune tangenţial laterală, autoturismul lui Florin Stănescu, care se deplasa pe contrasens, a intrat frontal în autoturismul condus de tânăra Anda Mădălina Dănăilă, iar cel condus de Emil Bujor a lovit din spate atelajul hipo. În urma accidentului, a rezultat decesul victimei Dănăilă Anda Mădălina, iar celălalt ocupant al vehiculului, Dănăilă Şerban Giovani, a necesitat 70-80 zile îngrijiri medicale pentru vindecare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *