Noi acțiuni ale polițiștilor pentru combaterea actelor ilicite de comerţ cu produse accizabile. Două persoane s-au ales cu dosare penale

razie bazar TatiPoliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ cu produse accizabile.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate au fost legitimate 15 persoane şi verificate șase unităţi economice.

Astfel, poliţiştii au depistat un bărbat de 38 de ani, gestionar la o unitate economică din localitatea Călăraşi, care deţinea în mod ilegal, în vederea comercializării, cantitatea de 24 de pachete de ţigarete de provenienţă Ucraina şi duty free.

De asemenea, în aceeaşi localitate a fost depistată o femeie de 56 de ani care deţinea 34 de pachete de ţigarete de provenienţă duty free, fără a avea documente justificative şi pe care intenţiona să le comercializeze ulterior.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, produsele respective fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *