FOTO! Foștii prefecți și subprefecți ai județului Botoșani de după Revoluție au marcat Ziua Institiuției Prefectului

Acțiune inedită, marți, la Instituția Prefectului Botoșani, Un număr de 18 prefecți și subprefecți ai județului Botoșani s-au întâlnit pentru a sărbători pentru prima dată de la apariția instituției în administrația publică românească, Ziua Instituției Prefectului.

La eveniment au participat și șefii instituțiilor publice deconcentrate, foști directori pensionari ai Instituției Prefectului.

În semn de respect și înaltă apreciere, foștii prefecți de după 1990, dar și subprefecții județului au primit plachete și diplome. La eveniment au participat foștii prefecți ai județului Botoșani: Corneliu Buliga, Viorel Alexandru, Mihai Baltă, Costică Macaleți, Cristian Roman, Gheorghe Sorescu, Adrian Constantinescu, Dan Nechifor și prefectul în exercițiu Dan Șlincu. Au lipsit foștii prefecți Alexandru Simionovici și Ion Diaconu.

De asemenea, au fost prezenți la eveniment foștii suprefecți ai județului Botoșani: David Salgau, Paul Popa, Victor Poplauski, Daniel Moruzi, Sebastian Tocariu, Daniela Beclea, Silvana Tudorache, Corneliu Mihai, Gelu Țigănucă, Elena Coșman.

În cadrul ceremoniei, s-a ținut un moment de reculegere și pentru foști subprefecți trecuți la cele veșnice: Ioan Paicu, Constantin Huțu, Viorica Afrăsânei și Paul Secrieru.

Între anii 1860-2019, județul Botoșani a avut 73 de prefecți, cu 89 de mandate. Costică Macaleți, Cristian Roman și Gheorghe Sorescu au fost prefecții de după Revoluție cu două mandate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *