Un politician vrea ca românii să poată dona bani pentru autostrăzi

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că a iniţiat un proiect de lege denumit „Adoptă o autostradă”, prin care românii să poată direcţiona cei 2% din impozitul pe venit către un fond de investiţii regional menit să ajute la construcţia de autostrăzi, scrie dcnews.

Potrivit lui Simionca, şi firmele ar putea contribui la acest fond cu 20% din impozitul pe profit.

„Pentru că nu vreau ca Autostrada Nordului să dureze 20-30 de ani şi pentru că vreau cât de repede să putem merge pe această autostradă, am făcut un proiect legislativ pe care l-am intitulat ‘Adoptă o autostradă’ şi hai să ne facem singuri o ţară ca afară. ‘Adoptă o autostradă’ este un concept care funcţionează în Statele Unite la întreţinerea autostrăzilor. Am făcut şi un sondaj pe Facebook, unde 75% dintre respondenţi au fost pro acest proiect. Acest proiect dă oportunitatea, deci nu obligă, cetăţenilor să direcţioneze 2% din impozitul din venit”, a explicat deputatul PMP.

În opinia sa, aceste fonduri de investiţii regionale pot constitui surse de finanţare complementare pentru construcţia de autostrăzi.

Proiectul va fi depus luni, la Senat, şi va intra în dezbatere publică pentru următoarele două luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *