Un fost viceprimar din județul Botoșani a fost găsit pentru a doua oară în conflict de interese de către ANI

ANI, Agentia Nationala de Integritate, stiri, botosaniUn fost viceprimar din județul Botoșani a fost găsit pentru a doua oară în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate.

Este vorba de Sorin Scutariu, fost viceprimar și consilier local al comunei Mitoc, care, potrivit ANI, ”în calitate de consilier local a participat la dezbaterea și votul pentru aprobarea Proiectului de hotărâre din data de 08 septembrie 2016 și la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 26 octombrie 2016 privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului său de consilier local, ca urmare a rămânerii definitive a raportului de evaluare prin care ANI a constatat la data de 16 decembrie 2013 conflictul de interese de natură administrativă în cazul lui acestuia”.

În anul 2013, Sorin Scutariu, în calitate de consilier local a participat la vot în şedinţa consiliului în care s-a aprobat proiectul privind concesionarea păşunilor aflate în proprietatea comunei, a depus în nume personal dosarul de participare la licitaţia deschisă pentru obţinerea prin concesionare a unei părţi din teren cu scopul păşunării animalelor pe care le deţine şi a încheiat cu primăria, în urma acestei licitații, un contract de concesiune a unui teren în suprafaţă de 560 ha, cu destinația păşunat, aflat în domeniul privat al comunei Mitoc, cât şi un contract de păşunat având ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă 9,15 ha, aflat în proprietatea concedentului, arăta ANI la acea dată.

Legislaţia menţionează că este interzis a un ales local să ia parte la deliberarea şi la adoptarea hotărârilor care, fie personal, fie prin soţ. soţie, afini sau  afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local.

Alesul a contestat decizia ANI în instanță, însă a pierdut procesul. În 2016, când s-a pus în discuție în CL Mitoc încetarea mandatului său, Scutariu a participat la vot.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *