Amenzi usturătoare pentru doi infractori voiajori depistați în județul Botoșani. Șoferul a rămas fără permis și bunuri

În contextul activităţilor de prevenire, descoperire şi sancţionare a faptelor antisociale săvârşite de infractorii voiajori, la data de 25 martie, poliţiştii rutieri din oraşul Flămânzi, au oprit în trafic, pe drumul european DE58, în localitatea Copălău, un autoturism în care se aflau doi tineri, de 24, respectiv 17 ani, ambii din oraşul Hîrlău, judeţul Iaşi.

În urma controlului efectuat, în interiorul autoturismului au fost identificate mai multe bunuri (acumulatori auto, plăcuţe de înmatriculare confecţionate din material plastic şi din tablă şi un spray iritant-lacrimogen) pentru care nu existau documente legale de proveniență.

Pentru abaterile săvârşite la normele rutiere, faţă de conducătorul auto de 24 de ani, a fost dispusă măsura sancționării contravenționale,  cu amendă în valoare de 1.160 de lei, precum şi măsurile complementare de reținere a permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului în cauză.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, bunurile identificate fiind ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii atrag din nou atenţia cetăţenilor cu privire la unul dintre modurile de operare adoptate de infractorii voiajori: se prezintă drept vânzători ambulanţi şi oferă spre vânzare diverse bunuri sau afirmă că doresc să achiziţioneze bunuri de la cetăţeni (electrocasnice vechi, fier vechi, diverse produse obţinute în gospodăria proprie). Acesta este doar un pretext de a pătrunde în curtea sau locuinţa dumneavoastră şi să observe unde vă ţineţi lucrurile de valoare sau banii, iar prin distragerea atenţiei, pot comite furtul chiar atunci.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă următoarele:

  • Acordaţi atenţie persoanelor străine de localitatea dumneavostră care bat la porţile oamenilor sub diverse motive.
  • Reţineţi semnalmentele acestora, precum şi alte detalii, cum ar fi bunurile pe care le vând sau autovehiculul cu care se deplasează (culoare, număr).
  • Ţineţi permanent legătura cu rudele şi vecinii care sunt în vârstă, reamintindu-le de regulile de siguranţă personală, pentru a nu deveni victimele infracţiunilor de furt sau înşelăciune.

În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni sau aflaţi date despre comiterea unei astfel de fapte, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112, se precizează într-un comunicat al IPJ Botoșani.

One thought on “Amenzi usturătoare pentru doi infractori voiajori depistați în județul Botoșani. Șoferul a rămas fără permis și bunuri

  1. Felicitari Politiei Romane pentru actiunea ferma impotriva cetatenilor bronzati ce umbla prin satele Moldovei unde sunt oameni buni , nu prosti care pun botul la tot felul de excroci , in specaial cei mai bronzati care folosesc fel de fel de metode si le intra in casa , curte dupa care sunt furati din locuinte sume de bani….sau obiecte de valoare
    FELICITARI SI INSIST CA POLITISTII SA NU SA SE LASE INTIMIDATI DE ACESTE EXEMPLARE CARE SE OCUPA DOAR CU PACALIREA TARANILOR !
    SUNT LA FEL DE PERICULOSI CA SI POLITICIENII CARE AU ALTE METODE DE JEFUIRE A POPULATIEI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *