Preotul acuzat că ar fi bătut un elev are 28 de ani și activează în învățământ de un an

Preotul care este acuzat că ar fi bătut un elev la ora de religie întrucât nu a vrut să-și facă semnul crucii, activează doar de un an în învățământ. Acesta are 28 de ani iar vineri, la ora de religie, ar fi tras de ureche și ar fi izbit cu capul de perete un elev de la Școala Baranca-Cristinești.

Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar județean, a declarat că Școala Cristinești, în calitate de angajator, va efectua o cercetare disciplinară și va stabili eventualele măsuri sau sancțiuni care se impun în acest caz.

Inspectoratul Școlar va monitoriza derularea anchetei și, eventual, va interveni, dacă măsurile dispuse de Consiliul de Administrație al unității de învățământ nu respectă legislația în vigoare sau realitatea faptelor. Dacă faptele se confirmă, indiferent de intensitatea agresiunii fizice, domnul profesor nu are nicio scuză”, a precizat Ciprian Manolache.

Sancțiunile pot merge de la avertisment, diminuarea salariului și până la încetarea raporturilor de muncă în cadrul instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *