Ce tip de MacBook să-ți alegi, Air sau Pro?

laptop emagDacă până acum ai avut laptopuri sau PC-uri cu Windows, dar, din diverse motive, te-ai decis ca la următorul laptop să faci pasul spre Apple, trebuie să știi că atunci când vine vorba de opțiunile MacBook (laptopurile Apple), acestea sunt foarte variate. Gama Apple MacBook este destul de confuză, mai ales pentru cei care încă sunt novici în privința Apple.

Vorbeam, așadar, de gama Apple MacBook. Dacă vrei un laptop din această gamă, trebuie să știi că ai variantele MacBook, MacBook Air și MacBook Pro.

Indiferent de laptopul Mac pe care alegi, vei obține o experiență generală similară. Toate rulează același sistem de operare (MacOS) și aceleași aplicații. Pentru cele mai multe activități de zi cu zi, probabil că nu vei observa diferențele de performanță dintre modele. Și toate aceste modele sunt ușoare și suficient de subțiri pentru a fi cărate toată ziua. Pentru majoritatea oamenilor, diferențele se reduc la lucruri precum spațiul de stocare și varietatea de porturi.

Să le luăm pe rând, însă! Mai întâi, MacBook Air. Acesta este cel mai accesibil MacBook pe care îl poți cumpăra. După trei ani de zile în care Apple părea că a uitat de el, MacBook Air a obținut un „upgrade” pe finalul anului 2018.

MacBook Air – „upgrade” în octombrie 2018

MacBook Air versiunea 2018 iese în evidență prin design-ul său uimitor. Este extrem de subțire, având o grosime de doar 1,56 centimetri în cea mai groasă parte a sa, iar zona în care este amplasat trackpad-ul are o grosime de doar 0,41 centimetri.

În plus, noul MacBook Air cântărește extrem de puțin, mai exact 1,25 kilograme. Asta îl face extrem de ușor de transportat într-un ghiozdan sau într-o husă și e ca și cum n-am căra nimic.

Display-ul este cel mai important upgrade al noului MacBook Air, Apple adoptând un nou design cu ramă subţire în jurul său. Acesta beneficiază de o rezoluţie de patru ori mai mare, cu o diagonală de 13,3” şi cu un panou cu 48% mai multe culori. Deasupra display-ului a fost amplasată o cameră FaceTime HD, o premieră pentru gama MacBook Air.

MacBook Pro – „upgrade” în iulie 2018

O altă variantă este MacBook Pro. Și acesta a fost „îmbunătățit” în luna iulie a anului 2018. Apple a introdus modele „upgradate” ale MacBook Pro, destinate utilizatorilor profesioniști, cu procesoare super-rapide, mai mult RAM, GPU-uri mai bune și o serie de alte adaosuri care fac ca acesta să fie cel mai puternic și capabil MacBook Pro pe care Apple l-a lansat vreodată.

Laptopurile recent îmbunătățite MacBook Pro au fost actualizate cu procesoare Intel de generația a 8-a, precum și upgrade-uri la memoria RAM, stocare și baterie.

Modelele MacBook Pro cu ecran de 13 inch și 15 inci, cu ecran secundar, au fost actualizate acum cu procesoarele Intel din a 8-a generație, cu procesor 6-core pe modelul de 15 inchi. Într-un comunicat de presă, Apple a transmis că noul procesor va avea performanțe de până la 70% mai rapide. Procesorul quad-core de pe modelul de 13 inci va oferi o performanță de până la două ori mai rapidă, potrivit Apple.

Alte actualizări includ suport pentru memorie de până la 32 GB și tastatură a treia generație pentru tastarea mai silențioasă. Există un SSD de până la 2 TB pe modelul de 13 inch și un SSD de până la 4 TB pe laptopurile de 15 inch.

Noile MacBook îmbunătățite includ de asemenea un afișaj True Tone, care și-a făcut prima apariție pe iPad Pro și a fost adăugat la iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *