Statul caută firmă serioasă pentru drumul Botoșani- Târgu Frumos. Constructorul trebuie să fi avut lucrări mari pe care să le fi dus la bun sfârșit

camioane si utilaje la drumuriCompania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea să atribuie contractul pentru modernizarea drumului național DN 28B Botoșani- Târgu Frumos unui constructor puternic, care are capacitate tehnică de a executa lucrările, dar și forță financiară.

Potrivit caietului de sarcini, firma care vrea să modernizeze cei aproximativ 72 de kilometri de drum trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârșit, în ultimii 5 ani, „lucrări de construcție nouă si/ sau modernizare si/ sau reabilitare si/ sau largire de autostrazi si/ sau drumuri nationale si/ sau drumuri expres, la nivelul a maxim 3 contracte, in valoare cumulata de minim: 250.000.000 Lei, fără TVA”.

De asemenea, ofertantul trebuie să fi avut studii de fezabilitate sau proiecte tehnice în ultimii cinci ani de minim șapte milioane de lei.

Totodată, acesta trebuie să demonstreze că cifra de afaceri anuală totală pentru fiecare din exercițiile financiare aferente anilor 2015, 2016 și 2017 să fi fost de minim 85.000.000 Lei

În același timp, constructorul trebuie să dovedească că dispune, printre alte utilaje, de minim 40 de autobasculante, patru freze de asfalt, dar și o instalație de prparare a mixturilor asfaltice la cald.

Suma alocată de CNAIR pentru această investiţie se ridică la 268,6 milioane de lei (peste 50 de milioane de euro), fără TVA.

Cu aceşti bani se va face proiectarea drumului, dar şi execuţia lucrărilor pe o lungime de 71,512 kilometri. Durata contractului este de 89 luni si cuprinde: 5 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de executie a lucrarilor si 60 de luni perioada de garantie a lucrarilor. Durata contractului de lucrari poate varia in functie de perioada de garantie ofertata de operatorul economic desemnat castigator.

4 thoughts on “Statul caută firmă serioasă pentru drumul Botoșani- Târgu Frumos. Constructorul trebuie să fi avut lucrări mari pe care să le fi dus la bun sfârșit

  1. 7 ani pt un drum național de 70 km?De ce nu 50?sau poate 1000rezervorul de cretini ai psd nu seacă niciodată.Tentativa de om politic numită doina a prezentat-o deja ca o mare realizare pdf,ce fel de gainari

  2. Conţac – firma de casa a judetului. Garantie doar pana la finalizarea lucrarilor! Dacă le finalizează!! Şi dacă nu se simte iar păcălit că nu-i iese comisionul gras!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *