Motivul scandalos pentru care un şofer a fost amendat cu 1.000 lei. „E vina mea că-s gropi?”

Un bărbat din Vrancea a fost amendat cu 1.000 de lei. Motivul este aboslut şocant: a murdărit carosabilul cu noroi de pe stradă. Mai exact, omul a fost sancționat de Poliția Locală Odobești, după ce un agent ar fi remarcat că pneurile mașinii conduse de acesta sunt murdare de noroi.

Şoferul a primit înștiințare la adresa de domiciliu și a contestat imediat procesul verbal. Mai mult, acesta susține că a suferit un atac de panică atunci când a aflat că trebuie să plătească 1.000 de lei.

“După ce am citit adresa primită, am suferit un atac de panică, deoarece, pur şi simplu nu ştiam despre ce este vorba, despre ce fapta contravenţională se face vorbire că am săvârşit la data de 03.02.2019, nefiind oprit în acea zi de niciun organ de poliţie, locală sau de municipiu, ştiind doar că, în acea zi fusesem la cumpărături. Sunt o persoană care conduce prudent, port întotdeauna centura de siguranţă şi nu depăşesc limita legală de viteză”, a declarat bărbatul pentru Adevărul.

Poliţistul local care a întocmit procesul verbal și-a motivat decizia a-l amenda pe șofer invocând articolul 5 din Hotărârea de Consiliu Local Nr. 25/2017, care spune că nu are voie “să intre pe străzi, cu autovehicule proprietate personală, cu pneuri murdare”.

Șoferul sancționat pe nedrept spune că nu e vina lui că sunt gropi în asfalt, pline de noroi: “Fapta mea nu a produs nici o urmare periculoasă. Eu nu am mai fost niciodată sancţionat pentru astfel de evenimente. Nici eu, nici alt şofer care circulă în interiorul oraşului nu avem obligaţia de a deţine în maşină recipiente cu apă, pentru a le spăla ori de câte ori se murdăresc cauciucurile din cauza infrastructurii deficitare”.

Sursa: Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *