Anunț! 25 martie, termenul limită pentru plata taxei de utilizare a locurilor publice

Primaria BotosaniPrimăria Municipiului Botoşani aduce la cunoştinţa agenţilor economici şi populaţiei următoarele termene de plată scadente ale impozitelor şi taxelor locale din luna martie 2019:

  • 25 martie 2019 – taxa pentru utilizarea temporară a locurilor publice şi taxa pentru liberă trecere (ratele aferente trimestrului II 2019);
  • 31 martie 2019 impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, impozitul pe mijloacele de transport şi taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate (ratele aferente semestrului I 2019);
  • persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale nereevaluate în ultimii 5 ani anteriori anului de referință (anul curent) și persoanele juridice care dețin clădiri nerezidențiale nereevaluate în ultimii 3 ani anteriori anului de referință au obligația să depună declarații și rapoartele de evaluare până la primul termen de plată, respectiv 31 martie 2019 inclusiv. Nedepunerea rapoartelor de evaluare determină aplicarea asupra valorii de impozitare a cotelor de impozit de 2% în cazul persoanelor fizice și de 5% în cazul persoanelor juridice;
  • potrivit prevederilor Legii 227/2015 privind Codul fiscal, taxa pe clădiri și taxa pe teren se plătește lunar, până la data de 25 a lunii următoare a fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului de concesiune, închiriere, administrare sau folosință.

Totodată se aduce la cunoştinţa utilizatorilor non-casnici (agenți economici, instituții publice, fundații,organizații, persoane fizice cu activitate independentă și cele care desfășoară activități economice organizate la libera inițiativă) că termenul de depunere al declarației pentru taxa de salubrizare SIMD este 31 martie 2019, iar termenul de plată pentru trimestrul I 2019 este 15 aprilie 2019.

De asemenea, în luna martie sunt termene scadente la plata redevenţei pentru concesiuni în majoritatea contractelor încheiate.

Persoanele fizice și juridice care plătesc cu anticipaţie impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport, datorat pe întregul an, până la data de 31.03.2019, beneficiază de o bonificaţie de 10% din suma datorată, conform HCL nr.86/2018.

Plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua în numerar și cu card bancar la ghișeele Direcției Impozite și Taxe, prin virament bancar, cu mandat poştal şi online, cu card bancar, prin Sistemul naţional electronic de plată de pe site-ul www.ghiseul.ro. ”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com