VIDEO & FOTO Protest al firmelor de transport din Botoșani. Zeci de autocare și microbuze au plecat spre București

protest al transportatorilor din Botosani (4)Zeci de autocare și microbuze ale firmelor de transport din Botoșani au plecat, în noaptea de marți spre miercuri, spre București, pentru a participa la un protest pe care Federația Operatorilor Rutieri de Transport (FORT) îl organizează în Piața Victoriei din Capitală, pe fondul nemulțumirilor legate de intențiile guvernanților de liberalizare a pieței transporturilor.

La protest participă mijloace de transport ale operatorilor Priscom, Apetrans, Lyk sau Transdor, care cer prelungirea cu patru ani a licențelor de transport.

protest al transportatorilor din Botosani FORTconsidera ca sectorul de activitate in cauza nu s-a mai intalnit niciodata cu un asemenea  moment, ce risca sa blocheze iremediabil transportul rutier national si judetean de pasageri. Solicitarile membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse in fundamentarea celor doua acte normative blocate acum la nivel guvernamental, in principal din cauza acelorasi grupuri de interese ce incearca sa foloseasca legislatia pentru propriul interes si buzunar”, anunță FORT.

Patronatele din transporturi solicita Guvernului rezolvarea problemelor cu adevarat prioritare pentru piata de transport pasageri respectiv:
– eliminarea sintagmei in mod repetat din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane
– prelungirea programelor interjudetean si judetene de transport pasageri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *