FOTO Om de afaceri botoșănean cu mandat de executare, băgat după gratii. A fost capturat la frontieră

Fratele fostului viceprimar Cătălin Alexa, care pe 5 martie a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare, pentru fapte de corupție, a fost capturat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani. Acesta ceruse amânarea pedepsei pe motiv că nu se află în țară, însă, luni, la primele ore ale dimineții, Bogdan Alexa s-a prezenta la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei,  ca pasager într-un autoturism, înmatriculat în România.

Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei este emis de autoritățile române un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, acesta fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Compartimentului Urmăriri au pus în executare mandatul emis de Tribunalul Botoşani pe numele bărbatului de 45 de ani.

Bogdan Alexa a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, spălare a banilor  şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false.

 Persoana în cauză a fost reţinută şi escortată la Penitenciarul Botoşani în vederea încarcerării.

Citeste si:  Sentință definitivă! Condamnări cu executare într-un dosar de corupție în care este implicat și fostul viceprimar Cătălin Alexa

2 thoughts on “FOTO Om de afaceri botoșănean cu mandat de executare, băgat după gratii. A fost capturat la frontieră

  1. Asteptam cu interes recuperarea banului public ,adică șosele,spitale,educatie ,hotul a furat dar de recuoerat ???? Se face bara- bara cu finantele….

  2. Asteptam cu interes recuperarea banului public ,adică șosele,spitale,educatie ,hotul a furat dar de recuoerat ???? Se face bara- bara cu finantele….Facem diferența între infractor si om de afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *