Accident de muncă! Un bărbat din Botoșani a fost înghițit de un mal de pământ

Un bărbat de 48 de ani, din comuna Lunca, a fost rănit grav într-un accident de muncă. Eugen A. lucra, luni, la montarea unor conducte de canalizare în orașul sucevean Frasin, fiind angajat la o firmă din Gura Humorului.
Cu un buldo excavator, acesta a fost săpat un șanț, dar pereții laterali nu au fost protejați cu panouri. Botoșăneanul a intrat în acest șanț pentru a monta conducta, timp în care pământul de la un perete lateral s-a surpat peste el, fiind acoperit până la nivelul pieptului.

Colegii de muncă l-au scos din groapa acoperită cu pământ, iar bărbatul a fost preluat  de o autospecială SMURD și a fost transportat la Spitalul orășenesc Gura Humorului.

Diagnosticat cu „politraumatism, traumatism toracic și sindrom de strivire toracică”, botoșăneanul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din municipiul Suceava.

Polițiștii suceveni fac cercetări pentru  „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și securitate în muncă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *