Buget 2019: Câți bani a primit județul Botoșani și când are loc consultarea cu primarii din județ

bogat cu bani multi, stiri, botosani, spalare de baniJudețul Botoșani a primit un buget mai mare anul acesta, comparativ cu anul trecut. Cel puțin asta susțin reprezentanții Consiliului Județean, care spun că suma primită de la stat pentru infrastructura de drumuri este de 20.831.000 lei, sume defalcate din TVA pentru echilibrare – 356.003.000 lei, sume defalcate pentru finanțarea învățământului particular și confesional- 3.590.000 lei, sume defalcate pentru cheltuieli descentralizate la nivelul județelor-19.787.000 lei și TVA descentralizate la comune, orașe și municipii 37.525.000 lei.

De asemenea, va fi o sumă de 28.492.000 lei, fond la dispoziția Consiliului Județean, care se repartizează către unitățile administrativ teritoriale pentru programe, proiecte și mai nou pentru cheltuieli de funcționare.

O să mai fie cota de 17,5% din impozitul pe venit pe care trebuie să comunice Finanțele. O să mai fie o sumă”, a declarat Magda Didii, director economic în cadrul CJ Botoșani.

Bugetul urmează să fie repartizat primăriilor, după o consultare cu primarii, lucru care se va întâmpla săptămâna viitoare.

Trebuie să repartizăm sumele pentru drumurile comunale și județene iar proporția va rămâne exact ca cea de anul trecut, 70% drumuri județene și 30% pt drumuri comunale. Și mai avem de repartizat sume la UAT-uri, după consultări cu primarii, pentru bugete de funcționare, priorități investiționale pe care le au UAT-uri sau alt gen de priorități care vor trece prin votul consilierilor județeni. Este un buget bun, îl raporteze la cel de la drumuri județene, unde suma este un pic mai mare decât cea de anul trecut și sperăm cu această sumă să putem turna covoare asfaltice pe 70 km”, a precizat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *