Botoşănenii care aruncă gunoiul la întâmplare vor fi filmaţi. Primăria vrea să achiziționeze camere video mobile pentru a fi montate la platformele de deșeuri

gunoi, strada dimitrie negreanu , stiri, botosaniReprezentanții Primăriei Botoșani vor să monteze camere de supraveghere mobile la ghenele de gunoi și în zonele unde au fost depistate depozite necontrolate de deșeuri.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că pentru bugetul anului 2019 va face o propunere pentru alocarea unor sume în ceea ce privește achiziția  a maxim zece camere video mobile, măsura fiind aceea de a stopa depozitarea necontrolată a deșeurilor și de a aplica amenzi în acest sens.

Aceste camere de supraveghere mobile vor funcționa cu acumulatori și vor transmite în timp real situația la Dispeceratul Poliției Locale, care poate acționa cu compartimentul pe care îl au acolo, Protecția mediului, 24 de ore din 24, dacă sunt situații excepționale pot apela și la sprijinul colegilor Gărzii de Mediu. O parte din aceste camere, în funcție de ce buget vom avea disponibil, vor fi amplasate și la platformele de deșeuri acolo unde situațiile au degenerat și au fost depozitate deșeuri în general care provin de pe întreținerea spațiilor verzi, deșeuri voluminoase, deșeuri din construcții, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Camerele mobile vor fi amplasate cu caracter temporar în anumite zone, după care vor fi mutate în altele.

Am făcut o vizită în mai multe zone ale orașului unde sunt multe depozite necontrolate. În perioada următoare vom ridica aceste deșeuri, dar acolo unde sunt cu precădere depozitate deșeuri necontrolate vom monta camere de vedere temporare pentru a transmite în timp real situația la Poliția Locală. Vor fi puse și în vecinătatea podurilor care sunt pe cursurile de apă ale municipiului Botoșani, acolo unde am identificat deșeuri în albiile râurilor. Măsursa pentru a stopa fenomenul și aplica sancțiuni”, a adăugat Andrei.

Luni, Poliția Locală a desfășurat o acțiune de sancționare a celor care abandonează necontrolat deșeuri și au fost aplicate șase amenzi în valoare de 2.400 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *