VIDEO Scandal de la pământ! Localnicii dintr-un sat, acuzați că au intrat abuziv pe terenul deținut de o biserică din satul vecin

teren agricol la bucecea- botosaniUn puternic scandal a fost declanșat, duminică, într-o localitate din județul Botoșani, după ce zeci de persoane au intrat abuziv pe terenul bisericii din satul vecin. Cazul a fost înregistrat în Bucecea, pe un teren de 11 hectare care aparține, cu titlu de proprietate și intabulare, Parohiei „Sfântul Nicolae” din Călinești.

Terenul agricol este situat pe marginea drumului județean care leagă localitățile Huțani și Bucecea, iar duminică a fost ocupat abuziv de mai mulți localnici din satul Mândrești din comuna Vlădeni. Oamenii au intrat cu tractoarele pe terenul bisericii și au început să are, iar reprezentanții parohiei au sunat la 112.

Am sunat la 112, pentru că oamenii stau acolo cu topoare. Cei de la 112 mi-au închis în nas. Nu ne putem apropia de pământul respectiv”, a spus un reprezentant al Parohiei, care a sesizat redacția BotosaniNews.

Oficialii Poliției susțin că un echipaj s-a deplasat la fața locului, imediat după apelul la 112 și că nu s-ar fi pus problema închiderii telefonului în nas celui care a apelat. Potrivit polițiștilor, nu au existat violențe.

Disensiunile dintre Bucecea și Vlădeni generate de fondul funciar durează de mai mulți ani, iar deocamdată primăriile și adminsitrația județului nu au găsit o soluție pentru rezolvarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *