Pesta porcină africană afectează profitul Direcției Silvice Botoșani

Pierderi înregistrate la Direcția Silvică Botoșani din cauza peste porcine africane. Din cauza măsurilor și interdicțiilor impuse,  instituția nu mai poate valorifica material lemnos la capacitate maximă, ceea ce înseamnă reducerea veniturilor.

Marius Havriș, directorul Direcției Silvice Botoșani, a declarat că în pădurile aparținând ocoalelor silvice din Dorohoi și Darabani este interzis accesul căruțelor, iar din acest motiv oamenii nu mai merg să cumpere lemne direct din pădure.

Trebuie să recunoaștem că nouă ne grevează activitatea la două ocoale silvice, ocoale silvice cu activitate importantă: ocolul silvic Darabani și ocolul silvic Dorohoi. S-au dispus niște măsuri speciale, iar în acele zone este interzis accesul cu mijloace hipo pe drum forestier. Singurele utilaje care intră sunt utilajele forestiere și mașinile și lucrătorii noștri care fac activitate de exploatare, dar care la fiecare ieșire de acolo se schimbă de haine, sunt dezinfectate toate utilajele și hainele rămân acolo, ei pleacă cu alte haine. Reprezintă o mare corvadă pentru noi, pentru că zona respectivă este dezvoltată din punct de vedere economic, iar majoritatea populației cumpără material lemnos prin intermediul atelajelor hipo. Merge foarte greu valorificarea masei lemnoase din acest motiv. Ar fi trebuit să avem 3000 mc de lemn în plus valorificat în zona respectivă, însă sperăm ca pe parcursul anului să recuperăm”, a spus Havriș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *