Hoții de lemne dau iama în pădurile particulare. Direcția Silvică vrea să asigure paza pe 2000 de hectare de fond forestier

Hoții de lemne dau năvală în pădurile particulare, iar Direcția Silvică Botoșani face demersuri pentru asigurarea pazei pe 2000 de hectare de păduri private. Marius Havriș, directorul Direcției Silvice Botoșani, a declarat că la această dată există două zone ”fierbinți” unde au loc tăieri ilegale de lemne, zona Baltă Arsă și Pomârla-Ibănești.

Reprezentanții Direcției Silvice susțin că sunt categorii de cetățeni care și-au format un obicei de a trăi și de a-și completa cheltuielile casei cu materiale lemnos.

Avem două zone unde sunt acțiuni foarte mari asupra a ceea ce însemnă fondul forestier, respectiv zona Balta Arsă, unde populația de etnie romă și-a creat un obicei de a tăia din fondul forestier, iar a doua zonă este Pomârla-Ibănești, Hulubești, unde am avut și cazul unui pădurar agresat. Sunt păduri private fără contract de pază unde se produc tăieri ilegale. Încercăm anul acesta, în baza prevederilor Codului Silvic , să preluăm astfel de păduri unde proprietarii sunt decedați și nu se mai știe nimic de ei. Avem posibilitatea să le preluăm în paza noastră, cu decontarea sumelor aferente de la bugetul de stat”, a precizat directorul Direcției Silvice Botoșani.

Havriș a declarat că până la această dată au fost preluate în pază peste 100 de hectare de păduri private.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *