Doi botoșăneni s-au cinstit cu mult alcool, apoi au urcat la volan. Polițiștii spun că, atunci când i-au oprit, miroseau a băutură

etilotest, politist, stiri, condamnare, judecatorie, alcoolemieDoi botoșăneni sunt cercetați penal de polițiști, după ce au fost prinși conducând sub influența băuturilor alcoolice. Un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Siret a oprit, sâmbătă, pentru control pe DJ209D, din localitatea Negostina- comuna Bălcăuți (Suceava), un autoturism marca VW Sharan, condus de Vasile S., de 52 ani, din municipiul Dorohoi. Pentru că dorohoianul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, duminică dimineață, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe bulevardul Bucovina, un autoturism marca VW Passat, condus de Robert S., de 36 ani, din municipiul Botoşani. Botoșăneanul mirosea a băutură și, din acest motiv, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, unde, în prezenţa medicului de gardă şi a personalului medical de serviciu, acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *