Deputatul Pro România, Mihaela Huncă: Dispreț din partea PSD pentru părinții și bunicii noștri. 5 milioane de vârstnici trebuie să mai aștepte majorarea pensiilor promisă de guvernul Dăncilă

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, consideră că 5 milioane de vârstnici trebuie să mai aștepte majorarea pensiilor promisă de guvernul Dăncilă încă de  la inceputul acestui an, după ce Curtea Constituțională a României  a decis ca Legea pensiilor este partial neconstitutională.
Huncă a decflarat vineri, într-o conferință de presă, că părinții și bunicii noștri  care au contribuit la fondul de pensii zeci de ani riscă acum  să devină asistați social, așa cum intenționează Guvernul Dăncilă.
Potrivit parlamentarului, Legea pensiilor este cea mai importantă lege din acest an care  privește peste 5 milioane de beneficiari direcți și pe încă 5 milioane care sunt activi și care, prin contribuțiile lor, susțin sistemul public de pensii. Pro România a susținut necesitatea unei noi legi a pensiilor care să intre în vigoare chiar de la 1 ianuarie 2019 și care să prevadă și creșterea punctului de pensie.
Cu surle și trâmbițe guvernul anunța creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2019. Neputința și eșecurile celor care conduc acum țara au făcut din păcate, ca  promisiunile care se fac la vreme de campanie electorală  să fie încălcate după alegeri. Eu sunt curioasă: ce le mai poate spune acum PSD și ALDE acelora care după o viață de muncă  au în primul rând nevoie de resurse financiare pentru a putea plăti alimentele şi medicamentele din ce în ce mai scumpe?  Rata inflației a crescut în februarie cu 3, 8 la sută.  Nu mai vorbesc de faptul că în luna martie România nu are un buget funcțional pe anul în curs. Părinții și bunicii noștri nu trebuie amestecați în neputința unui guvern de a gestiona problemele importante ale țării. O vorbă înțeleaptă a poporului român spune că “cine nu are bătrâni să-și cumpere”! Vă spun tare și răspicat: PSD, ALDE și Guvernul Dăncilă nu vor mai putea cumpăra pe nimeni cu minciuni, sfidări și dispreț!  Pensionarii au nevoie de bani acum, e dreptul lor care ar fi trebuit să fie respectat cu sfințenie de un guvern competent, așa cum  în mod evident, PSD nu o face!”, a menționat Mihaela Huncă.


2 thoughts on “Deputatul Pro România, Mihaela Huncă: Dispreț din partea PSD pentru părinții și bunicii noștri. 5 milioane de vârstnici trebuie să mai aștepte majorarea pensiilor promisă de guvernul Dăncilă

  1. Mihaela dragă, ai dat cu mucii în fasole de această dată. Dacă Curtea Constituțională a hotărât așa, dacă pensiile au fost majorate anul trecut și se vor majora de la 1 sept a.c., cum poți să afirmi că PSD-ul își bate joc de pensionari???
    Și eu sunt pensionară, însă cred că aceste pensii nu pot fi majorate la nesfârșit pentru că fondul național este limitat și legea trebuie să țină cont de contribuția fiecăruia. Eu am contribuit cu sume mari la Fondul de pensii și nu-mi convine ca banii mei să ajungă la cei care nu au muncit deloc în viața lor sau care au contribuit cu 3-5 lei lunar. Lasă-te de goange!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*