Cea mai mare investiție imobiliară din Botoșani. O firmă vrea să construiască 21 de blocuri în municipiu

O companie privată are în vedere să construiască 21 de blocuri în Botoșani, ceea ce reprezintă cea mai mare investiție imobiliară din municipiu.  Este vorba de societatea comercială Eurodacar SRL, care a solicitat certificat de urbanism pentru obținerea autorizației de construcție pentru ridicarea celor 21 de blocuri P + 2 + M, cu spații comerciale și cu peste 200 de locuri de parcare. Firma respectivă deține 33.968 metri pătrați de teren în vecinătatea căii ferate.

Noul cartier ar urma să se dezvolte în Zona Industrială, pe strada Manolești Deal, mai jos de Electroalfa. Pentru autorizarea investiției, Eurodacar SRL are obligația de a realiza un nou Plan Urbanistic Zonal în baza căruia se va schimba funcțiunea dominantă a zonei, de la zonă industrială la zonă rezidențială.

De asemenea, investitorul trebuie să obțină un aviz de la CFR, ca urmare a faptului că una din căile de acces este peste calea ferată.

Am constatat în ultima perioadă o creștere a solicitărilor în ceea ce privește autorizațiile de construcții pentru locuințe colective. Acest lucru ne bucură, pentru că asta dovedește că puterea de cumpărare a crescut, însă, în același timp, astfel de investiții permit dezvoltarea zonei, dar și creșterea economiei municipiului Botoșani”, a precizat viceprimarul Marian Murariu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *