Adolescentul care a ucis-o cu 30 de lovituri de cuțit pe Petronela Mihalachi a cerut să fie pus în libertate. Ce a decis instanța!

bogdan ionel, crima, botosaniMagistrații Tribunalului Botoșani s-au propunțat, miercuri, în dosarul în care adolescentul de 17 ani, Ionel Bogdan, care a ucis-o cu sânge rece pe Petronela Mihalachi, a cerut să fie lăsat să meargă acasă.

Instanța a respins cererea acestuia de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu și a dispus, totodată, prelungirea cu două luni a mandatului de arestare emis pe numele acestuia. Ionel Bogdan este încarcerat în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti.

Pe 25 aprilie 2018, în jurul orei 18.30, după ce, în prealabil, a luat cu el un cuţit de bucătărie, adolescentul a dus-o pe Petronela Mihalachi, în vârstă de 18 ani, în păduricea de pini din zona Pacea, la marginea municipiului Botoşani, unde a lovit-o de peste 30 de ori cu cuţitul în zona toracelui, abdomenului, la nivelul omoplaţilor şi a membrelor superioare, provocându-i moartea pe loc.

Tribunalul menţine starea de arest preventiv a inculpatului minor Ionel Bogdan, în baza mandatului de arestare preventivă nr.5/UP din 26.04.2018 emis de Tribunalul Botoşani, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de „omor calificat” prevăzută de art.188, art.189 alin.1 lit.a, h din Codul penal, cu aplicarea art.113 alin.3 Cod penal, urmând ca în termen de cel mult 60 de zile să se verifice dacă mai subzistă temeiurile care au determinat menţinerea măsurii arestării preventive. Respinge, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată în temeiul art.242 Cod procedură penală de către inculpatul Ionel Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *