Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului malnutrit din județul Botoșani, mort ulterior în spital

avocatul poporului, stiri, botosani, prefecturaAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația unui copil de 12 ani din județul Botoșani, care a ajuns la spital cântărind numai 6 kilograme.
Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34, art. 49 și art. 50 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, dreptul la ocrotirea sănătății, protecția copiilor și a tinerilor și protecția persoanelor cu handicap, potrivit unui comunicat remis de instituția Avocatul Poporului

Ziarul BotoșaniNews a publicat articolul intitulat „Caz tulburător la Botoșani! Un copil de 12 ani cântărește doar 6 kilograme. A ajuns la spital”, în care a prezentat un posibil caz de neglijare a unui copil în vârstă de 12 ani, din comuna Manoleasa, județul Botoșani, care a ajuns la spital malnutrit și deshidratat, anunță, printr-un comunicat de presă, Avocatul Poporului.
Conform articolului de presă, copilul avea mai multe malformații și cântărea la vârsta de 12 ani doar șase kilograme. Medicii au afirmat că greutatea normală la boala de care suferă ar fi trebuit să fie de 20 kilograme.

„Este un copil cu paralizie cerebrală infantilă, un copil plurimalformat, cu handicap sever. A fost adus la spital
deshidratat și este internat pe secția ATI. Nu este normal ca la vârsta asta să cântărească 12 kilograme, dar dată fiind condiția lui…Trebuia să aibă măcar 20 kilograme. Este malnutrit”, a precizat managerul Spitalului Județean.

Cazul a fost semnalat de medicii pediatri și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Directorul adjunct al DGASPC Botoșani, a declarat că în sistemul de protecție a copilului sunt mai mulți copii care suferă de această boală, însă în niciun caz nu cântăresc atât de puțin. El a susținut că a fost dispusă o anchetă în acest caz, se arată în comunicatul remis de Avocatul Poporului.

Fetița de 12 ani nu a mai supraviețuit și a decedat în spital.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *