Angajații unei instituții de învățământ au protestat pentru salarii mai mari, însă le-au fost tăiate și mai mult

Culmea protestului într-o instituție de învățământ din Botoșani. Angajații au protestat săptămâna trecută pentru salarii mai mari, însă s-au trezit cu lefuri mai mici și decât cele pe care le primeau înainte.

Este vorba de angajații Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, care au întrerupt activitate în semn de nemulțumire față de sistarea plății unor sporuri.

Ei au cerut acordarea acestor drepturi salariale, însă, în loc să le crească salariile, le-au scăzut.

La plata drepturilor salariale aferente lunii februarie, Ministerul Educației, fără a avea o modificare de cadru legal, de emiterea unor noi legislații, a tăiat din salarizarea profesorilor din centrele județene de resurse și asistență educațională drepturile aferente unităților de învățământ special. A revenit asupra intenției de neacordare a sporului de neuropsihic și a acordat 10%, în schimb a tăiat un spor de 15%. Soluția va fi adresarea în instanță, pentru că o vedem ca o singură cale de rezolvare. Nu s-a schimbat nimic în legislație, nu a apărut nici măcar un ordin de ministru, ne este nici măcar o adresă oficială și s-a tăiat acest spor”, a precizat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *