Vot decisiv al deputaților Pro România pentru respingerea ordonanței 114. Pro Romania avizează negativ actul normativ, care nu va face decît să scoată mai mulți bani din buzunarele românilor!

mihaela hunca, stiri, botosani, psd, deputatVotul deputaților ProRomânia a făcut ca ordonanța 114 să primească aviz negativ în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.
Pro România a avertizat că actul normativ trebuie abrogat cu orice preț! Ordonanța 114/2018 este un act antiromânesc introdus de un grup politic care nu mai reprezintă interesele României! Votul  din comisia pentru drepturilor omului, culte și problemele minorităților naționale a fost  pentru abrogarea Ordonanţei “lăcomiei liderilor PSD” şi pentru a proteja economia şi românii de această “mineriada fiscal-bugetară”, susține deputatul membru PRO România Mihaela Huncă.
Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, aprobată de Guvern la finele lunii decembrie a fost supusă spre avizare Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților.  Actul aberant ar institui taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar. În energie, companiile vor plăti o contribuţie de 2% din cifra de afaceri. Totodată, preţul gazelor şi al energiei electrice va fi plafonat la 68 lei/MWh în perioada 1 aprilie 2019 – 28 februarie 2022.
Toate aceste taxe  introduse în energie, şi în sistemul bancar vor ajunge în final să fie plătite din buzunarul românilor!
Pro România nu poate susține o taxă care  se duce in totalitate in factura platită de persoanele fizice si de firmele românești, cele care prin taxele si impozitele plătite susțin, de altfel,  bugetul. Ba mai mult,  este o taxa care afecteaza grav companiile cu capital romanesc ( CE Oltenia, CE Hunedoara, Hidroelectrica , Romgaz).  Este o taxă care ajută importurile de gaze din Rusia de la Gazprom si importurile de energie electrică din Ungaria si Cehia. Victoria la vot a deputaților PRO România de astăzi din comisie, trebuie să fie un imbold pentru toate formațiunile politice care nu susțin planul aberant al PSD de sărăcire a românilor”, a concluzionat deputatul membru Pro România Mihaela Huncă.
Sursa: comunicat Pro Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *