FOTO! Dacian Cioloș a venit la Botoșani să își organizeze partidul: Ideea este să organizăm comunitățile locale, apoi ei să-și aleagă reprezentanții și să-și constituie filiala

Președintele Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate, Dacian Cioloș, a ajuns miercuri, la Botoșani, pentru o întâlnire internă cu membrii și susținătorii partidului.
Fostul premier al României a declarat că discuțiile se vor axa pe organizarea partidului la Botoșani, acesta precizând că deocamdată nu există un lider al PLUS la Botoșani, însă acesta va fi decis de membrii partidului. Cioloș a declarat că până în iunie va exista filială și la Botoșani, partidul având în momentul de față aproximativ 100 de membri în județ.
Calitatea unei organizatii nu o judec doar pe baza numărului de persoane, că putem avea grupuri de 20-30 de oameni care sunt foarte activi și știu ce vor să facă și pot să fie foarte eficienți și să fie grupuri de 60-70-100 de persoane, dar unde sunt mai puțin disponibili oamenii și mai puțin vorbăreți. Ei vor decide cine va fi coordonatorul orgnizației. Avem un grup de inițiativă, nu o persoană că am vrut să evităm personalizarea organizațiilor tocmai pentru a evita tendința de baronizare. Adică eu sunt organizația și eu decid. Noi am format grupuri de inițiativă și sunt 12 grupuri de inițiativă și ne vom întâlni cu membrii. Ideea este să organizăm comunitățile locale, ei să-și aleagă reprezentanții și să-și constituie filiala. În iunie o să avem filială”, a precizat Cioloș.
Președintele PLUS a precizat totodată că urmează ca după constituirea comunităților locale să fie organizată filiala locală.
Principalul subiect pe care îl tratăm în turneul prin țară este organizarea partidului. Am început turneul la începutul lui martie și până la sfârșitul lui martie vrem să trecem prin fiecare județ și să avem această primă întâlnire între membrii grupului de inițiativă județean și membrii de partid. Avem 11.000 de membri de partid care s-au înscris în ultimele doupă luni și acum îi reunim în fiecare județ pentru organizarea partidului. După ce constituie comunitățile locale, se vor structura filialele județene, iar filialele le vom organiza după alegerile europarlamentare. Până atunci ne întâlnim cu membrii de partid, le explicăm acest concept de organizare în comunități locale și o să începem organizarea. De la membri așteptarea pe care o am este să începem să sudăm și să existăm ca partid în adevăratul sens al cuvântului, pentru că un partid există în momentul în care oamenii se cunosc între ei și trag în aceeași direcție. Toate aceste întâlniri sunt de aliniere”, a adăugat Cioloș.
Acesta a mai spus că obiectivul alianței este acela de a obține un rezultat bun la alegerile europarlamentare, respectiv Aliantei 2020 USR PLUS să fie printre primele trei forțe politice din țară.
După întâlnirea cu membrii de partid, Dacian Cioloș împreună cu alți doi candidați de pe lista Aliantei 2020 USR PLUS la europarlamentare,  Ramona Strugariu și Liviu Iolu, vor fi împreună cu echipa Grupului de Inițiativă Județean Botoșani PLUS în centrul orașului  la o acțiune de strângere de semnături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *