Polițiștii care se „specializează” în livrarea de cumpărături. „Această umilinţă şi frustrare a depăşit anumite limite”

Dacă vă întâlniţi la hipermarket cu un polițist în uniformă și cu o listă în mână, să ştiţi că nu-şi face cumpărături pentru acasă, ci pentru persoanele din arest. Poliţiştii s-au transformat în agenţi care livrează la cerere tot ce vor să-şi cumpere cei aflaţi după gratii, iar situația este considerată umilitoare de polițiști. Oamenii legii nu doar că fac piaţa pentru suspecţi, dar sunt întorşi din drum dacă nu cumpără ce trebuie. Cei care decid dacă poliţiştii merg sau nu la cumpărături sunt şefii centrelor de arest, scrie Digi24.

Cosmin Andreica, reprezentant al poliţiştilor: Aceste atribuții nu se regăsesc în fișa postului, ele sunt abuzive, sub nicio formă niciun polițist nu a făcut o școală de poliție ca să facă cumpărături pentru arestați sau reținuți. Iar această umilinţă şi frustrare a depăşit anumite limite.

Situaţia este aceeaşi în toată ţara pentru că niciun centru de arest nu are magazin pentru persoanele reţinute. Poliţiştii nu doar că livrează la cerere produse pentru suspecţi, dar mai sunt şi certaţi când se întorc în celulă cu ce nu trebuie.

Gabriel Gârniţă, polițist: Pe lista de cumpărături au trecut bunuri de igienă personală, absorbante şi poliţistul a fost nevoit să cumpere. Nu ştie ce să cumpere un poliţist pe linia asta pentru o femeie şi când vii în arest şi predai bunurile şi pui arestatul să semneze că ceea ce ai cumpărat este ceea ce a solicitat, au existat tot felul de divergenţe între colegi şi reţinuţi cum că nu au cerut acel lucru sau să meargă să îl schimbe.

Cosmin Andreica, reprezentant al poliţiştilor: Balanța este răsturnată, acel arestat sau reținut știe că este la cheremul lui un polițist care trebuie să meargă la cumpărături și să-i cumpere, să-i îndeplinească toate poftele pe care le are de două sau trei ori pe săptămână.

În doar două din cele 50 de Centre de reținere din țară, aceste servicii au fost externalizate.

One thought on “Polițiștii care se „specializează” în livrarea de cumpărături. „Această umilinţă şi frustrare a depăşit anumite limite”

  1. De rasul curcilor a ajuns Politia!
    Face cumparaturi la criminali si mai si sunt certati!ha, ha,ha,ha,ha…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *