Un copac a căzut peste un bloc şi a spart geamurile unui apartament din Botoșani, după vijelia de luni. Reacția proprietarului

Natura a schimbat brusc foaia în toată țara. Temperaturile au scăzut semnificativ și plouă. Iar în unele zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic.

Vijeliile au provocat încă de luni pagube. Județele Iași, Botoșani și Buzău au fost sub cod portocaliu de vânt. Rafelele au ajuns la peste 140 de kilometri pe oră și au doborât copaci, s-au produs inundații și mai multe localități au rămas fără curent electric.

În judeţele Iaşi, Buzău şi Botoşani a fost cod portocaliu de vânt puternic pentru câteva ore. Un copac s-a prăvălit în Botoşani peste un bloc şi a spart geamurile unui apartament.

Proprietar apartament: „Am sărit ca arşi din pat.”
Reporter„Era bătrân copacul?”
Proprietar: „Bineînţeles. O să cadă şi cel de lângă el. Am asigurare, dar când o să vină cei de la asigurări să îmi facă apartamentul?! Trebuie să scot eu bani.”

Reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă spun că au mai intervenit şi în trecut în zonă, dar nu au fost lăsaţi să taie toţi copacii cu probleme.

Sorin Curcă, şef SVSU Botoşani: „Am mai tăiat mulţi copaci care erau pericol public, dar am întâmpinat tot felul de obstacole din cauza cetăţenilor care nu ne dădeau voie să ne facem treaba şi ne-au făcut plângeri.”

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *