Taxa de salubrizare pentru agenții economici ar putea fi modificată. Anunțul făcut de Primăria Botoșani!

Primaria BotosaniProblema taxei speciale de salubrizare pe care agenții economici din municipiul Botoșani trebuie să o achite, conform noii legislații în domeniu, pentru deșeurile pe care le generează este pe cale de a fi rezolvată.

Din inițiativa Primăriei Municipiului Botoșani, factorii implicați în stabilirea formulei de calcul a taxei au identificat soluțiile legale posibile pentru ca nivelul plăților agenților economici pentru serviciul de salubrizare să fie corelat cu cantitatea de deșeuri produsă.

Amintim că municipalitatea are doar rolul de a colecta taxa, prin intermediul Direcției de Taxe și Impozite din subordine, sumele astfel obținute fiind transmise ulterior către operatorii de salubritate, via Consiliul Județean, care este gestionarul problemei deșeurilor la nivel de județ.

Ca atare, municipalitatea nu are niciun interes ca nivelul acestei taxe să fie unul ridicat, ci dimpotrivă, s-a implicat și continuă să se implice activ în dezbaterile și analizele privitoare la taxă cu scopul de a o diminua atât cât este posibil în limitele legii, venind astfel în sprijinul agenților economici botoșăneni, se precizează într-un comunicat al Primăriei Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com